© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
25.11.2014 13:09:46

David Miklavčič: Bil je že čas

Nikola Miljkoivć

Zanimivo, kljub podvigu, ki odmeva po vsej rokometni Evropi, v idealni sedmerici šestega kroga lige prvakov ni bilo mesta za kakšnega rokometaša iz vrst Celja PL.

Vsake oči imajo pač svojega malarja, izostanek Celjanov pa je morda mogoče opravičiti tudi s tem, da je Rhein-Neckar na kolena spravil v prvi vrsti celoten kolektiv. Vsak, ki je stopil na igrišče, je vgradil svoj kamenček v zmagovit mozaik, navsezadnje se je med strelce vpisalo kar ducat igralcev, pa je bilo v tem moštvenem podvigu najbrž težko izluščiti le enega junaka.

ENA BOLJŠIH, A NE ŽIVLJENJSKA
Pa vendar, morda si za eno svojih (naj)boljših predstav v rumeno-modrem dresu vsaj dodatno besedo ali dve vendarle zasluži David Miklavčič, če že žirije ni prepričal. Nekateri so šli celo tako daleč, da so pisali o življenjski predstavi enaintridesetletnega Grosupeljčana, kar si mi sicer ne upamo trditi, vendarle v poldrugo desetletje trajajoči karieri velikih tekem ni manjkalo, je pa bila to nedvomno ena boljših Miklavčičevih partij v zadnjem času.

SEDEM VELIČASTNIH

dragan gajic (2)
vzsi

Vratar: Jose Manuel Sierra (Pick Szeged)
Levo krilo: Gudjon Valur Sigurdsson (Barcelona)
Levi zunanji: Naumče Mojsovski (Metallurg)
Srednji zunanji: Mikkel Hansen (PSG)
Desni zunanji: Christian Zeitz (Veszprem)
Desno krilo: Dragan Gajić (Montpellier)
Krožni napadalec: Rastko Stojković (Brest Meškov)

LAIČNEMU OČESU NEVIDEN
Desni zunanji, ki v obrambi opravi veliko umazanega, laičnemu očesu pogosto nevidnega dela, je bil tokrat zelo razpoložen tudi na nasprotni strani. Za razliko od sredinega sosedskega derbija, ko je njegova statistika ostala p(o)razna, je v nedeljo od osmih strelov kar sedem žog našlo pot do mreže, nekatere tudi v ključnih trenutkih drugega polčasa, ko so se gostje približali "le" na minus štiri in še zadnjič kolikor toliko resno zagrozili, da bi lahko iz Zlatoroga vendarle vnovič odšli neporaženi.

ŽELI SI GA VSAK TRENER
"Danes sem potegnil jaz, enkrat bo kdo drug, sicer pa mislim, da je bil, kar zadeva mene, že skrajni čas. Tudi nekateri drugi igralci so prispevali morda malce več kot po navadi in to je tisto, na kar se tekmec ne more pripraviti," je v svojem slogu dejal Miklavčič, ki je z Brankom Tamšetom sodeloval že v Velenju, Tamše pa ni nikoli skrival, koliko ceni morda ne ravno izstopajočega, a brez dvoma koristnega Dolenjca. Tip igralca, ki bi si ga v svojem moštvu želel vsak trener.

Postava kroga sicer ni povsem brez Celjanov in brez slovenskih levičarjev, s še enim strelsko navdahnjenim popoldnevom se je namreč vanjo zavihtel Dragan Gajić, gol mašina francoskega Montpelliera, ki je v medvedjem brlogu zabila enajst golov iz dvanajstih poskusov.