© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
03.11.2014 11:14:02

Spet nepotešeni

Arsen Perić

Konec tekme s Partizanom v četrtem krogu lige ABA so gledalci v stožiški dvorani pričakali na nogah.

Zadnje tri minute je navdušena štiritisočglava množica stoje spremljala akcije in ploskala potezam košarkarjev Uniona Olimpije, ki so se poigravali s črno-belimi in jih odpravili z 29 točkami razlike. Vzdušje na tekmi je spet vsaj malo spomnilo na tistega iz za zmaje uspešnejših sezon od nekaj zadnjih. Lepo je bilo spremljati dogajanje na parketu in v enaki meri dogajanje ob njem, Ljubljana je bila tisti večer spet pravo košarkarsko mesto.

Takrat je bila najpogostejša misel ta, kakšna škoda je, da mora dvorana na naslednji tekmi Olimpije, ko je v evropskem pokalu gostila Himki, samevati zaradi kazni Uleba kot posledice incidenta Zorana Predina na začetku leta. Najbrž ni daleč od resnice, da bi bil takrat spodnji ring poln, morda bi bilo treba odpreti celo zgornjega.

Poraz v dvoboju z rusko ekipo ni bil nepričakovan, zato najbrž ni preveč zmanjšal navdušenja med pristaši zeleno-belih nad predstavami, ki so jih kazali na začetku sezone, tekma s Partizanom je bila gotovo njihov višek. Poraz v gosteh z Mega Vizuro je na kakšnega najbrž že deloval drugače, čeprav bi ga lahko označili tudi za (sicer previsok) spodrsljaj, ki se zgodi tudi boljšim.

Ni dosti manjkalo, da bi slednji dobili še kakšnega somišljenika po dvoboju tretjega kroga evropskega pokala s Szolnoki Olajem, a je odlična zadnja četrtina stvari spet obrnila in zapeljala v pozitivno smer. Na obisku sobotne tekme sicer to ni bilo očitno, čeprav po drugi strani 2000 gledalcev na praznični dan in ob gostovanju zadnjeuvrščenega moštva lige sploh ni malo. Nova pričakovana zmaga, še bolj kot to pa lepa, atraktivna košarka, ki naj je ne bi manjkalo v dvoboju z Metalcem, naj bi bili spet najlepše povabilo za vse druge, ki jih tokrat ni bilo, da dvorano lepo napolnijo jutri, ko v goste prihaja Zenit. Zanesljivo jih bo na tribunah spet (precej) več kot v soboto, a dejstvo je, da je nepričakovan poraz Olimpije marsikoga od tistih, ki so nameravali priti, odvrnil od tega.

Zmaji so naredili veliko neumnost. Ravno ko se zdi, da bi se v Stožicah lahko začelo dogajati kaj večjega, da se rojevajo zametki evforije, upe zatrejo. So kot ženska, ki moškega po romantični večerji povabi k sebi, pa ga nato po kozarčku ali dveh pospremi skozi vrata. Moški se bo k dekletu še vrnil in tudi navijači Olimpije bodo najbrž storili enako, a vemo, kaj večina fantov pričakuje od dekleta, s katerim je nekaj časa skupaj. In če tistega ne dobi, jih dekletu ogromno obrne hrbet. Tudi zmaji so bili večkrat zelo zapeljivi, zato navijači (upravičeno) pričakujejo, da gredo skupaj z njimi "do konca".