© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.09.2015 19:54:52

Celjani in Ptujčani že četrtfinalisti pokala Slovenije

Aleš Cipot

Celje je v 2. krogu nogometnega pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (2:0) premagalo Muro in se uvrstilo v četrtfinale.

V drugem srečanju drugoligašev so po izenačenem izidu 1:1 (1:0) tudi po podaljšku nato o zmagovalcu dvoboja Drava Ptuj - Triglav Kranj odločali kazenski streli, po katerih so s 6:4 slavili gostitelji s Ptuja.

Preostale tekme bodo 15. in 16. septembra. Četrtfinale bodo igrali na dve tekmi, prve bodo 21. oktobra, povratne pa 28. oktobra. Finale bo 25. maja prihodnje leto.

V Murski Soboti je bil nov nogometni praznik. Potem ko je prekmurski tretjeligaš v prvem krogu presenetljivo izločil Gorico (1:0), so na Fazaneriji s črno-belimi igrali Celjani, ki so upravičili vlogo favorita. Za slovenske podprvake, ki so prvič igrali pod vodstvom novega trenerja Iztoka Kapušina, je v 36. minuti zadel Jure Travner, v 40. minuti pa je avtogol za vodstvo gostov z 2:0 zabil Kevin Poredoš. Končni izid je v 57. minuti postavil Ivan Firer.

Dravo je v 35. minuti v vodstvo popeljal Nastja Čeh iz enajstmetrovke, v 60. minuti pa je izenačil Matej Poplatnik. Ker tudi v podaljšku ni bilo zadetkov, je o zmagovalcu odločala loterija kazenskih strelov, ki je pripadla gostiteljem. Ti so bili favoriti pred tekmo, saj v tej sezoni še niso izgubili, Gorenjci pa v ligaškem tekmovanju še niso zmagali. Oba kluba se bosta v ligaškem obračunu vnovič pomerila že v soboto, ko bo Drava znova gostiteljica.