© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2015 09:50:32

Ćiro o Čačiću: Mamić je prosil Zahovića

Nikola Miljković

Niko Kovač bo popoldne postal le še nekdanji hrvaški selektor, prvi kandidat za njegovega naslednika ni po volji trenerja vseh trenerjev.

Sredi sredinega popoldneva je hrvaška reprezentanca ostala brez selektorja. Po remiju v Bakuju in porazu v Oslu so se mu vodilni možje zveze tudi uradno zahvalili za sodelovanje in začelo se je iskanje njegovega naslednika, kot prvega kandidata mediji pri južnih sosedih omenjajo nekdanjega trenerja Maribora. Najvišje naj bi kotirale delnice Anteja Čačića, kar mnogim ni po volji. Ćiro Blažević je ves iz sebe. Tako zaradi prvega favorita, kot kmalu nekdanjega selektorja.

EMIGRIRAL BOM, NE MOREM VEČ
"Trener je najpomembnejši človek v ekipi. Niko Kovač me je navdušil, ko sem videl, kako je postavil igro proti Braziliji, vendar sem v dvoboju z Mehiko spoznal, da ni strokovnjak. In nato je bilo vse huje in huje. Da, tudi v tem kvalifikacijskem ciklu smo proti Italiji igrali odlično, ampak to je bila zasluga fantov. Italija je motiv in pokazali so kapacitete najboljših svetovnih ekip. Na to Niko Kovač ni imel vpliva. Vodja se posluša, če zna, znanje je največja avtoriteta," je v pogovoru za Jutarnji list med drugim povedal trener vseh trenerjev, ki je nekoč sedel na klopi Mure.

Ko je beseda nanesla na Anteja Čačića, se je še bolj vznemiril. "Mar naj Čačić vodi tako vrhunske igralce? Zakaj ga Zdravko Mamić ni zadržal pri Dinamu, če je tako dober. Namesto tega ga je nagnal in prosil Zlatka Zahovića, naj ga vzame. Jaz imam to pravico povedati. Ker sem ustvarjal to reprezentanco, njen ugled. Bil sem avtoriteta," je povedal Miroslav Blažević in za konec poudaril: "Če bo Ante Čačić postal selektor, bom emigriral. Moram pobegniti, ne morem, več ..."