© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2015 09:02:43

Sodnikov žvižg in ... poškodba

vszi

Pomembno je, da se nogometaš, ki stopi na igrišče na začetku tekme, ali med njo, dodobra ogreje in pripravi na 90 minut neizprosnega boja. Kaj potem poreči za angleškega reprezentanta Fabiana Delpha?

Angleška reprezentanca je včeraj v slovenski skupini zmagala še osmič zapored. So edini brez izgubljene točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016 v Franciji. A o tem se po tekmi ni kaj dosti govorilo. Na jeziku velike večine je bilo samo eno ime - Fabian Delph.

Ta je proti Švici na Wembleyju začel v prvi postavi, a svoje udejstvovanje na tekmi je končal po vsega DEVETIH SEKUNDAH. Da, po devetih. Nogometaš Manchester Cityja je stekel v obrambo po prvem napadu nasprotnikov in se prijel za boleče stegno. Tekme je bilo zanj konec. Roko na srce je igrišče zapustil po več kot minuti, a poškodba je ostala zapisana še pred iztekom prvih desetih sekund tekme.

Delph je pred letošnjo sezono iz Aston Ville prestopil v vrste aktualnega angleškega podprvaka, a tudi tam doživel podobno usodo kot včeraj v prvem pravem nastopu od prve minute v sezoni. Takrat je prijateljsko tekmo proti Realu iz Madrida prav tako sklenil nekaj minut po vstopu na igrišče. Mladega vezista se res drži nesreča.  

Deplh
vszi