© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.09.2015 20:15:17

Predsednik zveze ve, kako izboljšati obisk na tekmah

Reuters

V ganskem nogometnem prvenstvu imajo težave z obiskom tekem.

Številke pravijo, da je ta v zadnjih desetih letih drastično padel, zato si ga močno želijo spet povečati. Da je temu res tako, veliko pove tudi zelo nenavadna zamisel predsednika tamkajšnje nogometne zveze Kwesija Nyantakyija.

Slednji namreč meni, da pozna zelo dober način, kako ljubitelje igre z okroglim usnjem prepričati, da bi v večjem številu hodili na tekme domačega tekmovanja, namesto da prek malih zaslonov raje spremljajo angleško prvenstvo.

Nyantakyi želi obisk povečati s pomočjo žensk. Da, prav ste prebrali, če bi bilo na tribunah veliko privlačnih deklet, bi to podžgalo tudi številne moške, ki bi zaradi tega prišli na stadion. "Že večkrat sem to omenil. Privlačnim dekletom moramo omogočiti vstop na naše stadione, nato pa jim bodo sledili še moški," je povedal Nyantakyi, in nadaljeval: "Ko bodo moški izvedeli, da bodo na stadionu lepa dekleta, bodo prišli tudi sami. Seveda jih bodo hoteli videti."

Zanimivo je, da ima očitno v mislih tudi to, kako naj bodo dekleta oblečena, za zdaj pa še ni razkril, ali ima načrt, kako ženske sploh privabiti na stadione. "Spomnim se neke tekme, ko smo na tribune pripeljali lepa dekleta, ki so bila oblečena v jeans. Moški so bili enostavno navdušeni. Morali bi videti, kako veseli so bili, ko so jim pomahala," je zaključil predsednik ganske nogometne zveze. Ni kaj, smela zamisel, mogoče pa se mu celo posreči in bo z njo dosegel želeni cilj.