© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.09.2015 18:58:11

Slovenski mladeniči izgubili

Grega Wernig

Slovenska mlada nogometna reprezentanca do 21 let je danes v Regio Emillii v kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2017 proti vrstnikom iz Italije (skupina 2) izgubila z 0:1.

Varovanci Primoža Glihe so pri italijanskih vrstnikih zabeležili prvi poraz v teh kvalifikacijah. Po uvodnih zmagah proti Andori in Litvi, kjer je Slovenija prišla do celotnega točkovnega izkupička, je tokrat morala priznati poraz, a še vedno ostaja vodilna ekipa skupine 2 s šestimi točkami na računu. 


Italija U21 - Slovenija U21 1:0 (0:0)

Regio Emillia - Stadion Giglio, sodniki: Schärer, Pozzi in Vogel (vsi Švica).
Strelec: 1:0 Bernardeschi (51, 11-m).
Italija: Cragno, Conti, Murru, Rugani, Romagnoli, Mandragora, Cataldi (od 63. Verre), Benassi (od 87. Barreca), Monachello, Bernardeschi (od 73. Verde), Boateng.
Slovenija: Sorčan, Bajrić, Šme, Ejup, Kapun, Črnigoj, Pihler, Krivčič (od 73. Hotić), Šporar, Kastrevec (od 55. Štulac), Zahović (od 62. Bajde).
Rumeni kartoni: Cataldi, Rugani; Šme, Ejup, Bajrić.
Rdeči karton: /.

Selektor Gliha je že pred tekmo napovedal, da bo tekma težka, da bo precej bolj potrebno delati v obrambi, poleg tega mu na roko niso šle številne poškodbe, ki so dodobra zredčile slovensko vrsto.

V prvem polčasu so se gostje dobro upirali, Italijanom niso dovolili pobude. Ti so do prve prave priložnosti prišli v 33. minuti, ko je najprej poskusil Bernardeschi, nato pa še Gaetano Monachello, a je bil slovenski vratar Grega Sorčan obakrat na pravem mestu. Moštvi sta se ob polčasu tako razšli brez zadetkov.

V drugem delu se je pritisk Italijanov stopnjeval, z edinim zadetkom na tekmi pa ga je v 51. minuti kronal Bernardeschi. Kenan Bajrić je nespretno posredoval pri ustavljanju Nicole Murruja in glavni sodnik Sandro Schärer je pokazal na belo točko. Bernardeschi se je izkazal še v 61. minuti, spet pa je dobro branil Sorčan.

Slovenija je preko Nika Kapuna zapretila v 67. minuti, njegov poskus pa je končal le v kotu. Italijani niso popuščali, slovensko mrežo pa je vseskozi reševal Sorčan. Tudi petminutni sodnikov podaljšek ni prinesel spremembe izida in Italijani so vknjižili prvo zmago v tem kvalifikacijskem ciklusu.