© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.09.2015 23:50:38

Katanec: Ne vem, kaj ljudem ni jasno

Nikola Miljković

Selektor Srečko Katanec je bil po dvoboju z Estonijo zadovoljen z zmago svojih varovancev, zato pa so ga razočarali nekateri navijači.

Dvainpetdesetletni strokovnjak je po zadnjem sodnikovem žvižgu stopil pred predstavnike medijev in povedal, da je pričakoval tako težko tekmo: "Tri točke, to je najbolj pomembno. Bilo je točno tako, kot smo predvidevali. Izredno težko, težko jih je prebiti. Vedeli smo, da bo težka tekma, Estonci so izkušeni, garajo, igrajo z vsemi desetimi. Čestitke fantom, naredili so, kar je bilo potrebno, še posebej po težki tekmi v Švici. Niso pa mi bili všeč žvižgi ob polčasu. Mi pač nimamo Messijev in podobnih. Za nas je bila v igri tudi točka, na srečo smo dobili tri. Ne vem, kaj ljudem ni jasno. Fante je treba podpreti. Za nami je najbolj naporen teden, odkar sem trener."


Strelec edinega zadetka, ki je Slovenji prinesel četrti komplet točk v kvalifikacijah, Robert Berić pa je povedal: "Zelo sem vesel tega zadetka, ampak predvsem je bilo pomembno, da smo zmagali. Res smo potrebovali tri točke in zaradi tega se zelo veselim."

beric NIK_6187
Nikola Miljković
Estonski selektor Magnus Pehrsson nad razpletom tekme seveda ni mogel biti zadovoljen, v izjavi po srečanju pa je razkril, zakaj je Slovenija prišla do zmage: "To tekmo lahko pogledamo v več pogledih. Slovenija je imela v prvem delu več posesti, mi pa smo imeli nekaj priložnosti za protinapad. Slovenija je takrat nadzirala tekmo, v nadaljevanju pa je bilo veliko bolj odprto. Naredili smo napako in dobili gol, zatem smo imeli tudi mi še dve veliki priložnosti. Konec koncev je Slovenija z nadzorom tekme prišla do zmage."

pehrsson NIK_6592
Nikola Miljković