© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2015 08:39:05

Tako se veselijo nogometni malčki (video)

Dvoboji nogometnih palčkov proti boljšim reprezentancam niso ravno paša za oči. Največkrat gre za enosmerni promet, ki se konča z visoko zmago. Tokrat temu ni bilo ravno tako.

Reprezentanca San Marina velja za eno najslabših ekip v mednarodnem nogometu. Njihove tekme so bolj kot ne mučenje njih samih, in tekmovanje ostalih reprezentanc v številu doseženih golov. Njihova zadnja mesta v kvalifikacijah za evropsko in svetovno prvenstvo niso niti malo presenetljive.

A tudi malček iz Apeninskega polotoka je tokrat proti Litovcem pokazal ogromno srca in se veselil celo posebnega uspeha, s katerim se je za večne čase vpisal v svojo nogometno preteklost. Ne, niso zmagali, so pa prekinili strelski post na gostujočih tekmah, ki je trajal reci in piši 14 let. Pod svoj prvi reprezentančni zadetek se je podpisal Matteo Vitaioli in ko boste videli, kako so se z njim poveselili, boste vedeli, za kako velik dogodek je šlo. San Marino je sicer tekmo izgubil v sodnikovem podaljšku (2:1), če ne bi, bi bilo slavje še precej glasnejše.