© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
03.12.2014 20:34:30

Po stresu v šestih minutah

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti so po pričakovanjih četrti polfinalist pokalnega tekmovanja.

Po zmagi na Portovalu so bili boljši tudi v Ljudskem vrtu in napredovali s skupnim izidom 6:3. Toda povsem brez stresa ni šlo. Krka je dvakrat vodila in marsikdo je pomisli, da bi Dolenjcem lahko po Stožicah uspel še en podvig, nakar so varovanci Anteja Šimundže sredi drugega polčasa stvari v nekaj minutah vendarle postavili na svoje mesto.

Le nekaj sekund po tem, ko je Dejan Balažič označil začetek dvoboja pod Kalvarijo, je bilo opazno, da mariborski nogometaši niso "v tekmi". Izgubili so nekaj dvobojev in si privoščili preveč nenatančnih podaj.

Nemogoče je bilo spregledati, da niso pravi, na drugi strani so bili Dolenjci korajžni, kar se jim je hitro obrestovalo. Že v četrti minuti so se veselili vodstva in zapletli položaj. Po podaji Fučka iz kota se je v kazenskem prostoru dobro znašel Kastrevec in sprožil iz obrata, na poti proti vratom je žoga oplazila Filipovića in presenetila Cotmana. Za nekaj skrbi pod Kalvarijo.

788-8-mertelj dw
Drago Wernig - TAKA

Po zaostanku so vijoličasti vendarle postali nekoliko bolj odločni. Igra jim sicer ni stekla, kot so si želeli, a nekaj več bojevitosti je bilo dovolj za stopnjevanje pritiska, ki je sredi prvega dela obrodil sadove.

Po dolgi diagonalni podaji Ibraimija se je Bohar na levi strani kazenskega prostora lepo otresel Mojstrovića in premagal Mitrovića. Do odhoda na odmor se je dvakrat v ugodnem položaju znašel Zahović, vendar je najprej odlično posredoval vratar Krke, v drugem poskusu so gostje žogo izbili z golove črte. 

V uvodnih minutah nadaljevanja so Mariborčani po pričakovanjih prevladovali, a se kljub temu še enkrat znašli v zaostanku. Za nov zaplet in nekaj dodatnega stresa. Po prodoru novopečenega estonskega članskega reprezentanta Kauberja, ki ima v Novem mestu status posojenega igralca finskega kluba TPS Turku, je žoga prišla do Fučka, ki je ustrelil z več kot trideset metrov in z lob udarcem presenetil Cotmana, mladi čuvaj mreže je stal malce izven svojih vrat. 

788-8-ibraimi dw
Drago Wernig - TAKA

Zadišalo je po presenečenju, po senzaciji, kar je naposled predramilo varovance Anteja Šimundža. Spoznali so, da je vrag odnesel šalo in v zgolj šestih minutah poskrbeli za preobrat. Trikrat so zadeli v polno in si zagotovili mirno končnico.

POLFINALE 8. IN 15. APRILA

Po današnjem dvoboju pod Kalvarijo so znani vsi polfinalisti Pokala Slovenije, Mariborčani so se pridružili Domžalam, Celju in Kopru. Prvi polfinalni tekmi bosta 8. aprila prihodnje leto, povratni teden dni pozneje, zaključni obračun za lovoriko bo 20. maja.

Najprej se je po Pušaverjevi podaji z desne strani v kazenskem prostoru zelo dobro odzval Zahović, ki se je nekoliko pozneje izkazal še z asistenco Boharju, ki se je ob soočenju z vratarjem še drugič vpisal med strelce, nato pa so gledalci videli najlepši trenutek dvoboja. Z Bitonom v glavni vlogi.

Izraelski napadalec se je ob levi stranski črti najprej mojstrsko otresel dveh nasprotnikov in nato prodrl v kazenski prostor, kjer je prelisičil še dva branilca in nato žogo usmeril mimo vratarja.

Res sijajna poteza za aplavz, dvomov o zmagovalcu in potniku v polfinale je bilo kakopak konec. Mariborčani niso dovolili presenečenja, pod streho so spravili še 33. preizkušnjo v dozdajšnjem delu sezone. Lahko bi rekli, da je za njimi kljub vsemu običajen delovni dan, ki je bil morda le nekoliko bolj živčen, kot so pričakovali.


Maribor - KRKA 4:2 (1:1) 

Maribor – Stadion Ljudski vrt. 1200 gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana). 
Strelci: 0:1 Kastrevec (4), 1:1 Bohar (22), 1:2 Fuček (63), 2:2 Zahović (66), 3:2 Bohar (68), 4:2 Biton (72). 
MARIBOR: Cotman, Pušaver, Živko, Šuler, Viler, Bohar, Mertelj, Filipović, Ibraimi (od 81. Vršič), Mendy (od 70. Biton), Zahović (od 85. Sallalich). Trener: Ante Šimundža. 
KRKA: Mitrović, Žugelj, Mojstrovič, Buden, Diallo, Jurić, Ihbeisheh, Welbeck (od 88. Novosel), Fuček (od 76. Novak), Kauber, Ž. Kastrevec. Andrej Kastrevec. 
Rumeni karton: Žugelj (16). 
Rdeči kartoni: –