© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2014 20:15:44

Saj bi, pa res ne znam

Reuters

Vezist Milana Sulley Muntari bi moral pričati pred komisijo ganske nogometne zveze, a oblasti v domovini z njim ne uspejo vzpostaviti stika. Razlog je, blago rečeno, zanimiv.

Muntari je bil v času svetovnega prvenstva v Braziliji skupaj z nekdanjim klubskim soigralcem Kevin-Princom Boatengom vpleten v škandal, ki se je končal z izključitvijo obeh nogometašev. Po hudem sporu s selektorjem in pretepom s fuknkionarjem nacionalne zveze sta morala oba predčasno zapustiti ganski reprezentančni tabor in nista igrala v zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja. 

Že tedaj je ganska zveza sprožila preiskavo in v okviru te preiskave bi moral kajpak pričati tudi Muntari. Zaslišanje so hoteli izvesti prek spleta, saj je nogometaš kajpak na delu v Italiji, a je tudi po več poskusih ostalo neopravljeno. Zakaj? Ko boste prebrali razlago ganskih organov, morda ne boste verjeli svojim očem.

"Komisija je večkrat poskusila opraviti pogovor s pomočjo skypa, a ji to ni uspelo. Muntari namreč trdi, da nima pojma, kako se ta reč uporablja," pojasnjujejo v Gani, kjer so prek skypa  že opravili pogovore tako z Boatengom kot z Muntarijevim klubskim in reprezentančnim soigralcem Michaelom Essienom.

Seveda se je pojavila tudi ideja, da bi slednji poučil Muntarija, a je za zdaj tudi ta zamisel padla v vodo. "Ker skypa ne zna uporabljati, naj ga sploh ne bi imel nameščenega na nobeni od svojih elektronskih naprav. Tako vsaj trdi," pojasnjujejo, o teh pojasnilih pa si kajpak lahko mislite vse mogoče.