© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2014 18:20:00

Na tak način zmagujejo pokvarjenci

Reuters

Najuglednejši romunski klub Cluj je do napredovanja v domačem pokalu prišel na vse prej kot ugleden način. Njegova škandalozna poteza odmeva po vsej Evropi.

Drugoligaš Mioveni ne bi smel predstavljati omembe vredne ovire, toda zasneženo igrišče na njegovem stadionu in bojevitost domačega moštva sta stvari precej spremenila. Cluj se je po četrt ure drugega polčasa znašel v zaostanku 0:3, z vodo v grlu pa je preobrat začel loviti za vsako ceno. Resnično vsako.

Z zadetkoma za znižanje na 1:3 in 2:3 ni bilo nič posebej narobe, čeprav se je že tedaj zdelo, da imajo gostje sodniško pomoč in da igrajo precej nešportno. No, predvsem kar zadeva slednje, pa je tekma povsem nove razsežnosti dobila v 87. minuti. Tedaj je Cluj prišel do izenačenja, a mu je to uspelo na način, ki je vreden vsega obsojanja.

Nogometaši Miovenija so ob poškodbi enega od soigralcev (vse kaže, da je dejansko šlo za poškodbo, ne za namerno zavlačevanje) žogo poslali z igrišča in pričakovali, da jim jo bodo igralci Cluja po metu iz avta vrnili. Vse je kazalo na to, da se bo to tudi zares zgodilo, toda v resnici je šlo za trik, nad katerim se zgraža ves nogometni svet.

Cluj je izvedel met iz avta in dajal z govorico telesa vedeti, da bo žogo vrnil. Nogometaš, ki je prejel žogo, jo je tudi brcnil tako, kot da jo vrača nasprotniku, in obe ekipi sta se obnašali v skladu s to prakso. Toda nato sta napadalca Cluja stekla proti okroglemu usnju, resno nadaljevala akcijo in dosegla izenačujoč zadetek.

Sodnik ga v seveda ni mogel razveljaviti, Cluju pa ni prišlo nit na misel, da ob besnenju domače ekipe s svojim obnašanjem ne bi nadaljeval. Kot da se ne bi nič zgodilo, je želel nadaljevati tekmo, in ko je Mioveni v nadaljevanje privolil, so gostje za nameček dosegli še en zadetek ter si priigrali napredovanje.

V posnetku si lahko ogledate vse najbolj zanimive trenutke srečanja, neverjetni dogodki okrog izenačujočega zadetka pa se začnejo pri 1:45 in se nadaljujejo vse do zasluženega kepanja gostujočih igralcev.