© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
03.12.2014 17:20:23

Ne Katanec, pomočnik bo Sylvinho

vszi

Potem ko se je v nekaterih italijanskih medijih razširila vest o kandidaturi slovenskega selektorja, je trener Interja Roberto Mancini izbral nekdanjega nogometaša Barcelone.

Pred nekaj urami smo poročali o tem, da je Srečko Katanec eden od resnih kandidatov za vlogo pomočnika šefa strokovnega štaba pri milanskih črno-modrih. Mancini in selektor Slovenije sta bila kar pet let soigralca pri Sampdorii, zaradi česar se je Katančeva kandidatura Italijanom zdela še toliko resnejša. 

Toda ko smo se ravno podali po poti preverjanja informacije pri slovenskih virih, je z najbolj zanesljivega naslova prišla vest o tem, da si je Mancini pomočnika dokončno zbral in da to ne bo Katanec. Še vedno ni jasno, ali je bil slovenski selektor dejansko v igri in ali je njegov nekdanji soigralec na to temo z njim govoril. Je pa jasno, da ne bosta sodelovala.

Po daljšem razmišljanju o kar številnih kandidatih se je trener Interja dogovoril za sodelovanje s 40-letnim Brazilcem Sylvinhem, ki je v jeseni svoje kariere pri Manchester Cityju igral prav pod Mancinijevim vodstvom in bil tedaj nekakšna njegova igralska desna roka. Gre tudi za nekdanjega brazilskega reprezentanta, ki je najboljša leta preživel pri Barceloni, s katero je tudi dvakrat slavil v ligi prvakov.