© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
03.12.2014 20:00:20

Benedejčičevi izbranci proti Angliji

Nikola Miljković

Kadetska nogometna reprezentanca v boj za evropsko prvenstvo v Bolgariji.

V Nyonu so izžrebali skupine dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo kadetskih (U-17) reprezentanc 2015. Ples kroglic našim upom ni bil ravno naklonjen, saj bodo v skupini 6 njihovi tekmeci branilka naslova Anglija, Romunija in Norveška. Osem turnirjev bo marca prihodnje leto, gostitelji in natančni termini tekem bodo znani naknadno.

Na zaključni turnir, ki ga bo gostila Bolgarija, se bodo uvrstile prvouvrščene reprezentance iz vsake izmed osmih kvalifikacijskih skupin in sedem najbolj uspešnih drugouvrščenih selekcij, zadnje mesto pripada domačinom.

"V tekmovanjih mlajših reprezentančnih selekcij velja, da v nogometu lahkih nasprotnikov ni, še posebej v drugem krogu. Težko skupino smo imeli že v prvem delu, kjer smo s Portugalci, Irci in Turki pokazali, da se lahko enakovredno postavimo po robu tudi najboljšim. Predvsem upam, da bodo vsi fantje zdravi in pripravljeni, potem pa bomo videli. V prvi vrsti nas zanima napredek mladih, skozi tekme z Anglijo, Romunijo in Norveško bomo dobili občutek, kam lahko merimo. Vemo, da se v nogometu lahko zgodi marsikaj, zato je tudi vlogo favorita težko napovedovati," pravi slovenski selektor Igor Benedejčič.

Slovenska reprezentanca je na sedežu Uefe dobila tudi nasprotnike v kvalifikacijah za EP U-17 2016, ki bo v Azerbajdžanu. V skupini 10 bodo na nasprotni strani vrstniki iz Turčije, Belgije in Ferskih otokov.