© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
05.09.2015 15:02:15

Želeli so ga Udinese, Roma, Bologna

Grega Wernig

Domen Črnigoj je bil eden tistih nogometašev, ki so na zadnji dan poletnega prestopnega roka zamenjali delodajalca. Dozdajšnji član Kopra se je poslovil od Slovenije, kariero pa bo nadaljeval v Švici, kjer se je za sodelovanje dogovoril z Luganom.

V novem švicarskem prvoligašu, ki je bil trikrat tudi prvak svoje države, bo mladenič igral pod vodstvom slovitega Zdenka Zemana, slednjemu pa je Črnigojev dozdajšnji trener Rodolfo Vanoli sporočil, da je v svojo jato dobil res kvalitetnega nogometaša. "Prepričan sem, da je Lugano pravi klub za Domna. Tam bo lahko v miru napredoval, a še vedno igral v zelo kvalitetni ligi. Prepričan sem, da boste navdušeni nad njim," je švicarskim novinarjem zaupal Vanoli, ki je Črnigoja po slogu primerjal kar z nekdanjim nemškim reprezentantom Stefanom Effenbergom. Je pa Vanoli, ki je skozi izhodna vrata Kopra odšel skoraj istočasno kot Črnigoj, nato izrazil presenečenje, ker je 19-letnik odšel k Luganu.

"Domen je eden najbolj nadarjenih nogometašev slovenskega nogometa in res sem presenečen, da je Lugano dobil bitko zanj. Vem namreč, da so bili v preteklosti zanj zainteresirani tudi italijanski klubi Udinese, Roma in Bologna. Videmčani so ga resnično želeli, toda nato je zaradi določenih posrednikov posel padel v vodo. Res sem presenečen, ker Domen v zadnjem prestopnem roku ni odšel v Italijo," začudenja ne skriva Vanoli.

OSTALI V NJEGOVM SRCU
Nekateri švicarski mediji sicer namigujejo, da je določeno vlogo pri Črnigojevem prestopu odigral prav Vanoli. Lugano je namreč njegov nekdanji klub, v njem je bil kot trener zaposlen v sezoni 2004/05. Zdaj ga bo morda pot spet odpeljala tja: "Zagotovo bom kaj prišel na obisk v Lugano. Z Domnom se zelo dobro razumeva in pred kratkim sem mu poslal čestitko za prestop. Poleg tega so 'bianconeri' ostali v mojem srcu in kdo ve, kaj vse bi se lahko zgodilo v prihodnosti ..."

Je torej mogoče, da bosta Črnigoj in Vanoli spet sodelovala? In to v Švici? No, Zeman je vendarle Zeman, strokovnjak s pedigrejem, ki ga ne gre kar tako prečrtati. A če se rezultati ne bodo izboljšali in bo Lugano še nekaj časa pri dnu lestvice (po sedmih tekmah s šestimi točkami zaseda predzadnje mesto), je mogoče prav vse. In potem se bodo v Luganu morda spet spomnili tudi na Vanolija …