© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.09.2015 21:37:47

Gliha: Fantje ne smejo biti preračunljivi

Arsen Perić

Selektor mlade reprezentance je po zmagi nad Litvo pohvalil svoje varovance, a ne manjka niti opozoril.

Slovenski upi so dosegli namen. Na drugi tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 na Poljskem, so še drugič zmagali, stoodstotni izkupiček je pravšnji veter v jadro za torkovo gostovanje v Italiji.
"Glede na to, da je bila to druga reprezentanca kot junija v Ajdovščini, sem tokrat veliko bolj zadovoljen s pristopom. Proti Andori nisem bil zadovoljen z drugim polčasom. Fantje se morajo zavedati, da so v fazi razvoja nogometnega življenja in ne smejo biti preračunljivi. To lahko naredi zrel igralec, ne pa mlad, ki se šele razvija, zato mora igrati z dušo in srcem, če želi, da bo njegov razvoj pravilen. Pred tekmo sem igralce opozarjal, da imamo z baltskimi reprezentancami slabe izkušnje, zato sem se tekme bal, toda, če jim daš gol, dva, se zadeva obrne. Te tri točke so steber za naše nadaljevanje kvalifikacij, saj gremo v Italijo s šestimi točkami. Zmaga je pomembna za našo samozavest,"
je drugo zmago svojih izbrancev komentiral slovenski selektor Primož Gliha, ki ni bil zadovoljen le z igro v obdobju od prvega do drugega gola.