© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2015 11:40:29

Messi zadel po dveh minutah

Reuters

Lionel Messi in Sergio Aguero sta na prijeteljski tekmi svetovne podprvake Argentince popeljala do visoke zmage nad Bolivijo (7:0).

Tekma je bila v Houstonu v Teksasu, prva ura srečanja pa je pripadla napadalcu Manchester Cityja Sergiu Agueru, ki je pripravil prva dva zadetka Ezequielu Lavezziju (v 6. in 41. minuti), Sergio pa je dvakrat tudi sam pospravil žogo v bolivijsko mrežo (34. in 59. minuta). Zadnje pol ure pa je pripadlo zvezdniku Barcelone Lionelu Messiju.
Selektor Gerardo Martino je Messija dolgo držal na klopi, končno pa ga je v 65. minuti poslal na igrišče. In Messi je potreboval samo dve minuti, da je zatresel bolivijsko mrežo za 5:0. Na drugi Messijev gol ni bilo treba dolgo čakati, saj je osem minut kasneje povišal vodstvo gaućov na 6:0, končni rezultat, 7:0, pa je v 84. minuti postavil Angel Correa.
Zmaga je bila za Argentince zelo dobrodošla, saj jih še vedno boli poraz proti Čile v finalu južnoameriškega prvenstva. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Argentinci igrali v torek proti Mehiki v teksaškem mestu Arlington.