© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
08.05.2015 08:10:26

Novinar Korenu: Ne tarnaj. Pokaži, kaj znaš!

Profimedia

V deželi tam spodaj so pripravljeni na zaključne boje v avstralskem nogometnem prvenstvu; še tri tekme in novi prvak bo okronan. Ob tem pa obstaja možnost, da se bo naslova veselil tudi Slovenec.

Ko je Robert Koren podpisal za Melbourne City, je novica v Avstraliji še kako odmevala. Ne zgodi se vsak dan, da tja pride nekdo, ki se je dokazal tudi v elitni angleški premier ligi. Pričakovanja navijačev so bila posledično visoka, toda danes je nemalo takšnih, ki jih Korošec ni kdo ve kako prepričal.

Že res, da je eden od devetih, ki so se v tem tekmovalnem letu podpisali pod hat-trick (tri gole je zabil decembra ob zmagi s 5:2 nad Newcastle Jetsi), a hkrati drži tudi naslednje: veliko tekem je izpustil zaradi poškodbe, na ostalih pa njegov prispevek ni bil v skladu s pričakovanji.

O tem se je nedolgo tega razvnela žgoča debata, oglasil se je tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je potarnal, da krivda ne leži zgolj na njegovih plečih. "Veste, sem vezist," je začel nekdanji nogometaš Dravograda, Celja, Lillestrøma, WBA-ja in Hulla ter nadaljeval: "Na večini tukaj odigranih tekmah sem igral v napadu kot številka devet, to pa je vloga, ki je pred tem nisem imel nikdar v svoji karieri. Nočem se pritoževati, prišel sem pomagat klubu. Toda z mojega vidika takšna odločitev ni bila najboljša. Ne kažem tega, česar sem sposoben. Še več, če bi sezono preživel v vlogi vezista, bi bil moj prispevek občutno večji. Dal pa sem vse od sebe, trudil sem se po najboljših močeh. Če se trener odloči, da me postavi v napad, potem dam pač tudi tam vse od sebe."

Kako bo danes, ko se bo City za preboj v veliki finale udaril z mestnim tekmecem Victoryjem, bomo šele videli – v Sloveniji že dokaj zgodaj, tekma se bo začela ob 11.30 po našem času. Je pa avstralski športni novinar Michael Lynch dal Korenu jasno vedeti, da če kdaj, mora zablesteti zdaj.

"Nekateri igralci pokleknejo pod težo pritiska in pričakovanj, spet drugi stopijo v ospredje in odigrajo ključno vlogo. Na takšnih tekmah se jasno največ pričakuje od najdražjih nogometašev. Cityjev markantni nogometaš (tako se v Avstraliji imenujejo tisti, ki jim klub lahko ponudi višjo plačo kot ostalim, op. p.) je Koren, ki premore toliko izkušenj, da bi se moral veseliti obračunov na največjem odru. Vsaj glede na njegovo ozadje in nogometne dosežke. Koren je Cityju res pomagal do končnice, toda njegov prispevek ni bil takšen, kakršnega se je pričakovalo zaradi njegovih izkušenj in statusa. Koren se pritožuje, da ni igral na svojem položaju, toda nogometaš njegovega ugleda in sposobnosti bi se moral v ligi, kakršna je avstralska, prilagoditi na vsak položaj in na vsakem tudi zablesteti. Do zdaj zagotovo še ni naredil nič takšnega, da bi ga ohranili v trajnem spominu," je dal Korenu jasno vedeti novinar časnika The Sydney Morning Herald.