© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.05.2015 18:50:01

Najboljši se bori za obstanek

Reuters

Do konca angleškega prvenstva so ostali trije krogi, še vedno pa ni jasno, katera tri moštva se bodo poslovila od elite.

Z eno nogo sta drugoligaša že Burnley in QPR, za tretjo vozovnico za championship pa kandidira pet ekip, Sunderland, Hull, Leicester, Newcastle in Aston Villa.

Med njimi sta samo dve točki razlike. V najslabši formi pa je Newcastle, ki je nanizal osem zaporednih porazov in kar ne najde poti iz krize. To je hkrati tudi najdaljša serija porazov te ekipe v zgodovini premier lige.

Zato ni nič čudnega, da se trenerju Johnu Carverju, ki je ekipo (začasno, do konca sezone) prevzel sredi januarja, ko je Alan Pardew odšel v Crystal Palace, močno trese stolček. Po zadnjem porazu (0:3 z Leicestrom) je moral tudi na zagovor k direktorju kluba Leeju Charnleyju.

Kot pravi sam, sploh ne razmišlja o odstopu in bo storil vse, da se srake obdržijo v premier ligi. Izjemno zanimivo pa je tudi njegovo razmišljanje. "Še vedno sem mnenja, da sem najboljši trener v premier ligi," je dejal 50-letni strokovnjak in dodal: "Prav nič ni narobe s tem, ampak tako je. Sem pozitiven človek."

Nato se je dotaknil težkih časov, ki jih trenutno preživljajo črno-beli. "Res smo v težki situaciji, a če bi hodil s sklonjeno glavo, bi to negativno vplivalo na vse okoli mene. Še vedno imam voljo in zagon, ne oziram se na to, kaj se dogaja okoli kluba."

Pri tem je mislil na proteste navijačev, ki želijo, da se lastnik Mike Ashley poslovi od Newcastla, saj se ne strinjajo z njegovo politiko vodenja kluba. Carver je hkrati še zanikal, da bi ponudil odpoved, kot so v začetku tedna poročali nekateri otoški mediji. "To se ni zgodilo, tudi klub me ni prosil, da bi odstopil. Po sestanku z gospodom Leejem mi je jasno, da bom tu še naslednje tri tekme. Špekulacije o novem trenerju so aktualne že vse od mojega prihoda, zato se na njih ne oziram. Te stvari me ne zanimajo, zanima me samo Newcastle in izjemno pomemben sobotni obračun z WBA-jem."