© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2015 11:21:43

Eden najslabše dosojenih prepovedanih položajev kdajkoli (video)

vszi

Na obračunu v severnoameriški nogometni ligi - drugi po kakovosti onstran luže - med New York Cosmos in Ottawa Fury je prišlo do zelo komično dosojenega prepovedanega položaja.

Španska nogometna legenda Raul še naprej nima dovolj. Še zmeraj je aktiven nogometaš, v zatonu svoje kariere si kruh služi pri New York Cosmosu, kjer je štirimi dnevi odigral prvenstveno tekmo proti Ottawi

Raul in soigralci so slavili z 1:0, njihova zmaga pa bi bila lahko višja, če se stranski sodnik ne bi odločil, da jim razveljavi povsem regularno dosežen zadetek. 

Celotna situacija ob nepravilno dosojenem prepovedanem položaju je bila zelo komična. Najprej sta se dva branilca Ottawe pred svojim kazenskim prostorom zaletela in se spotaknila, potem je žoga prišla do Raula, ki jo je podal v sredino, tam pa jo je pričakal Raulov soigralec Walter Restrepo in jo potisnil v prazno mrežo. 

Namesto veselja pa sta se Raul in Restrepo le nekaj sekund po zadetku prijela za glavo, saj sta videla, da je stranski sodnik kljub temu, da je bil v času podaje žoge Restrepo za Raulom in da sta bila v času podaje bližje vratarju Ottawe kar dva njegova soigralca, visoko v zrak dvignil zastavico ter označil prepovedani položaj.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate celotno situacijo, začne se pri 0:47.