© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
07.05.2015 10:07:15

Obetala se mu je Nemčija, zdaj mu grozi knjižica?

Profimedia

V nogometu se lahko hitro vse spremeni, to je na lastni koži občutil tudi Roman Bezjak.

Ludogorec drvi proti novemu naslovu državnega prvaka, v zadnjih letih najboljši klub v Bolgariji ima štiri kroge pred koncem velikih osem točk prednosti pred Lokomotivo iz Sofije. Zaradi tega v vodstvu kluba že razmišljajo o naslednji sezoni, v katero se želijo podati še močnejši. In z jasnim ciljem: vnovič postati prvak in še enkrat več zaigrati v ligi prvakov. V želji, da bi bila ekipa še močnejša, naj bi se po poročanju bolgarskih medijev obetala tudi manjša čistka, v katero bi lahko bil vpleten tudi nogometaš iz Slovenije.

Roman Bezjak je bil v pretekli sezoni udarni napadalec Ludogorca, gole je zabijal kot po tekočem traku, zanimanje zanj so pokazali številni znani klubi, menda tudi Werder iz Bremna in Stuttgart. Toda nato so napočile težave – Korošec se je poškodoval, dolgo časa je okreval in hkrati povsem padel iz forme. V tej sezoni je tako v prvenstvu zabil vsega dva gola, zato res ne bi bilo veliko presenečenje, če bi se mu pri Ludogorcu zahvalili za sodelovanje.

Slovo 26-letnega nekdanjega nogometaša Celja je še toliko verjetnejše, ker mu v kratkem poteče pogodba, nove pa obe strani še nista podpisali. In vprašanje, če jo sploh bosta, vsaj v luči tega, da je Bezjak že nekaj časa daleč stran od najboljše forme.