© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.05.2015 22:38:58

Zamparini "posedel" svojega najboljšega igralca (video)

Reuters

Predsednik Palerma Maurizio Zamparini je znan po svoji muhavosti. Tokrat je spet poskrbel za precej zanimivo potezo.

Do konca italijanskega prvenstva so ostali štirje krogi, Palermo pa na lestvici trenutno zaseda deseto mesto, kar pomeni, da si je že zagotovil obstanek v ligi. Njegov najboljši posameznik je Argentinec Paulo Dybala. Enaindvajsetletni napadalec je sodeloval natanko pri polovici vseh zadetkov, ki so jih dosegli nogometaši v rožnatih dresih.

Sam jih je dosegel 13, pri desetih pa se je izkazal v vlogi asistenta. Vendar pa Dybala do konca sezone (po vsej verjetnosti) ne bo več igral. Za to ni kriva poškodba, niti kazen.

Tako se je odločil kar sam predsednik kluba, ki je trenerja Giuseppeja Iachinija preprosto "prosil", da fant ne bi več igral. "Trenerja Iachinija sem prosil, da Dybala v zadnjih krogih ne bi igral. Obstaja namreč precejšnja verjetnost, da bomo fanta v naslednjih osmih do desetih dneh prodali, na ta način pa se lahko izognemo morebitnim poškodbam," je svojo zamisel razložil Zamparini.

Za Argentinca so zanimanje pokazali Inter, Juventus, Napoli, PSGArsenal in Manchester City, ki naj bi že pripravljali ponudbe.

Kot zanimivost lahko dodamo, da je Dybala v Palermo prišel pred tremi leti iz argentinskega Instituta. Otočani so zanj takrat odšteli skoraj dvanajst milijonov evrov, fantova odškodnina pa se je v tem času vsaj potrojila. Zanimivo je, da je v prvih dveh sezonah skupaj zbral "vsega" osem golov in prav toliko asistenc.