© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
A.M.
A.M.
08.05.2015 00:03:52

Predsednik Napolija: Platini se smeši, mora oditi!

Remi 1:1 na prvi tekmi polfinala lige Europa je povsem razbesnel prvega moža Napolija Aurelia De Laurentiisa, ki si je na tiskovni konferenci po dvoboju privoščil izpad brez primere.

Napoli je na domačem srečanju z Dniprojem vodil 1:0 in bil boljši nasprotnik, nato pa je v zaključku srečanja prejel zadetek iz očitnega nedovoljenega položaja, se ni več pobral in bo povratno tekmo v Ukrajini moral začeti s praktičnim zaostankom. To je močno razburilo predsednika kluba, ki je pred novinarji izvedel nekaj nepredstavljivega. 

"Povsem sem razpi*den! To tekmovanje ni vredno nič, že tako ali tako ga igramo le zaradi možnosti uvrstitve v ligo prvakov. Ta pa za nas ne obstaja, saj šest sodnikov ni sposobno opravljati svojega dela oziroma deluje tako, kot si nekdo želi. Michel Platini je monarh, ki se smeši in ki bi v svoji sobi v Nyonu moral spoznati, da je čas za slovo. Mora oditi!" je De Laurentiis napadel predsednika Uefe. 

"Bilo smo precej boljši, toda Dnipro je imel na svoji strani kar šest sodnikov. In kaj naj si zdaj mislim? Da je tekmovanje res zrežirano, tako kot pravijo nekateri? Da so naslov že dodelili Sevilli? Platini, kako boš šel nocoj v posteljo? Zmoli molitev! Kako si sploh lahko kredibilen. Lahko noč, Platini, sladke sanje," pa je med drugim še dodal kontroverzni filmski producent.

Pričakovati je seveda burne odzive, mnogi že govorijo o zelo hudi kazni za italijanski klub, ki kljub neugodnemu izidu prve tekme na povratni nikakor ne bo brez možnosti. Oziroma ne bi bil, če jo bo smel igrati. O tem, ali ima De Laurentiis resen razlog za tako ostre besede, pa presodite sami.