© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2015 23:07:57

Liga Europa: Sevilla razbila Fiorentino, presenečenje v Neaplju (video)

Reuters

Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi lige Europa. Odlično izhodišče pred drugim polčasom pa so si priigrali nogometaši Seville.

Branilci naslova so se na svojem igrišču pomerili s Fiorentino. Čeprav se je pred srečanjem zdelo, da bo šlo za tesen obračun, temu očitno ne bo tako. Andaluzijci so namreč prvih devetdeset minut dobili kar s 3:0.


Že v 17. minuti je v polno meril Vidal, isti igralec pa je na začetku drugega polčasa poskrbel še za vodstvo z 2:0. Brez njega ni šlo niti pri tretjem zadetku Seville, v 75. minuti je namreč prispeval podajo za zadetek Gameira, ki je postavil kočni izid dvoboja, in svoji ekipi na stežaj odprl vrata finala - tega bo 27.  maja gostila Varšava.

Gostujoči trener Vincenzo Montella je Josipu Iličiću tokrat namenil le epizodno vlogo, saj ga je na igrišče poslal šele v 80. minuti.

Drugo srečanje se je igralo v Neaplju, kjer je gostoval ukrajinski Dnipro. Domačini so bili so bili skozi celoten dvoboj boljši tekmec, v 50. minuti pa se je to odrazilo tudi na rezultatu. Takrat je po kotu s strelom z glavo s približno šestih metrov gostujočo mrežo načel Lopez.

Ni bilo malo takih, ki so v tistem trenutku pomislili, da je konec z Dniprom, vendar pa temu še zdaleč ni bilo tako. Gostje so uspešno odbili vse napade Napolija, za nameček pa je v 81. minuti za izenačenje poskrbel Seleznjov, ko je po Federickijevi podaji z desne strani žogo iz bližine potisnil v nebranjeni del domače mreže.

Dnipro si je tako priigral lepo izhodišče pred povratnim srečanjem, ki ga bo naslednji četrtek gostil v Kijevu.

POLFINALE, prvi tekmi

SEVILLA - FIORENTINA 3:0 (1:0)
1:0 Vidal (17), 2:0 Vidal (52), 3:0 Gameiro (75)

NAPOLI - DNIPRO 1:1 (0:0)
1:0 Lopez (50), 1:1 Seleznjov (81)