© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
12.02.2015 11:48:01

Inter je na prvem mestu, ostali – počakajte!

Profimedia

Pred dnevi so se številni tuji mediji razpisali o tem, kakšna klubska prihodnost bi lahko čakala slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića.

Otoški novinarji so razpredali o tem, kako bi lahko Ljubljančan po vrsto letih zapustil Italijo, se preselil v Anglijo in tam okrepil ali Manchester United (če bi se David de Gea vrnil v Španijo) ali Liverpool. Časniki iz Rima so Handanovića že postavili v gol Rome, v Milanu pa so odločno odgovorili, da nekdanji član Udineseja ne glede na vse uživa v Interju in da bo zaradi tega ostal zvest slednjemu.

Skratka: koliko peres, toliko scenarijev. In ker je hkrati do naslednjega prestopnega roka še kar nekaj mesecev, je zares težko vedeti, kaj čaka Handanovića. No, morda pa bo ugibanja vseeno kmalu konec; in Tuttosport in Corriere dello Sport trdita, da bi lahko 30-letnik že v kratkem podpisal novo pogodbo z Interjem.

Ker se na San Siru zavedajo, da so rezultati v zadnjem času tako slabi, da to res ne more biti njihov adut v pogovorih, so se očitno odločili zaigrati na nekoliko drugačno noto. In kaj poleg rezultatov še igra pomembno vlogo v svetu nogometa? Denar, kaj pa drugega. Milančani naj bi bili zato pripravljeni Handanoviću precej povišati letno plačo: z 2,2 na 3 milijone evrov. In mu ob tem prepustiti tudi ekskluzivno pravico do trženja lastne podobe. Tako bi se Handanović priključil skupini najbolje plačanih nogometašev nerazzurrov, v kateri so Rodrigo Palacio, Nemanja Vidić, Hernanes, Fredy Guarin in Xherdan Shaqiri.

845-8-handanovic1 pm
Profimedia

Zeleno luč za začetek pogajanj je prižgal tudi prvi mož Interja Erick Thohir, ki so mu šle menda precej v nos govorice o tem, da se okoli njegovega dragulja iz Slovenije smuka toliko drugih klubov. Direktorji milanskega kluba naj bi zato dobili jasno in glasno navodilo, da morajo operacijo Handanovićeva nova pogodba uvrstiti ob bok ostalim najpomembnejšim klubskim nalogam.

Čeprav se je v zadnjih mesecih veliko govorilo o tem, da Handanovića bolj kot pogodba motijo skromni rezultati in da je zaradi teh zelo nezadovoljen, celo nesrečen, je pokazal, da mu za Inter vendarle ni vseeno. Nadrejenim je tako bojda sporočil, da je podaljšanje pogodbe do leta 2018 trenutno na prvem mestu, šele če bo ugotovil, da dogovora zaradi takšnega ali drugačnega razloga ni mogoče doseči, bo odprl vrata drugim snubcem. Pošteno, ni kaj.