© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.02.2015 14:54:10

Slovenski tercet pridno trese

Arsen Perić

Srbski prvoligaš Voždovac se je v zimskem prestopnem roku okrepil z dvema slovenskima nogometašema.

V dvanajstouvrščeni klub tamkajšnje super lige sta prišla Anej Lovrečič, ki je podpisal enoinpolletno pogodbo, in Dejan Djermanović, ki ga je zmajem do konca sezone posodila Olimpija. Že od začetka sezone pa rdeče-bele barve brani Davor Škerjanc.

Varovanci trenerja Zorana Milinkovića so v zadnjih treh dneh odigrali dve prijateljski tekmi z nižjeligaškima tekmecema. Najprej so se pomerili s Hajdukom in nato še z Radničkim iz Nove Pazove.

Prvo srečanje so dobili z 8:0. S po enim zadetkom pa sta se med strelce vpisala Lovrečič in Škerjanc. Prvi je v 26. minuti z močnim strelom z osemnajstih metrov zadel za 2:0, drugi pa je vodstvo svoje ekipe v 59. minuti povišal na 5:0.

V drugi tekmi so slaviil s 4:0. V 36. minuti je po lepi podaji Lovrečiča zadel Škerjanc, a je sodnik le nekaj trenutkov prej zaradi prekrška nad njim dosodil enajstmetrovko, tako da zadetek ni obveljal. Strel z bele točke je nato izkoristil Nigerijec Obiora Odita, ki je dve minuti pozneje podvojil vodstvo svoje ekipe.

V drugem polčasu je v igro vstopil tudi Djermanović in v 73. minuti vknjižil prvenec v novem klubu, deset minut pozneje pa se je podpisal še pod četrti zadetek Voždovca.

Ta je v dozdajšnjih štirih prijateljskih tekmah dosegel 25 golov in prejel le enega (Sparta 8:0, Zvezdara 5:1, Hajduk 8:0 in Radnički 4:0), v sredo pa ga čaka dvoboj z bolgarskim prvoligašem Marekom.