© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2015 11:53:22

Vrtoglava skupna vsota za Schürrleja

profimedia

Pri nemškem Bildu so izračunali, koliko bi Wolsburg stala vrnitev Andreja Schürrleja v domovino.

Usluge 24-letnega vezista še zdaleč niso poceni, o tem ste lahko prepričani. Schürrlejev dozdajšnji delodajalec Chelsea želi na svoj račun prejeti odškodnino v višini 32 milijonov evrov. 

Del pogače si mora od prestopa odtrgati tudi igralčev zastopnik. Njegov delež pa znaša okrogla dva milijona evrov. Tu so še različni bonusi, ki so opredeljeni v pogodbi, in nanesejo novih pet milijonov.

K vsemu skupaj pa nikakor ne smemo pozabiti dodati niti nogometaševe plače. Wolfsburg bi moral Schürrleju iz tega naslova letno nakazovati šest milijonov evrov, Govori se o tem, da bi vpleteni strani sklenili dogovor do junija 2019, zato je to še dodatnih 27 milijonov evrov. 

In če zdaj vse skupaj seštejemo, pridemo do tega, da bi trenutno drugouvrščeno moštvo bundeslige za najdražji nakup v zgodovini kluba moralo skupno odšteti 66 milijonov evrov.

Športni direktor Wolfsubrga Klaus Allofs je dejal, da si nogometaša želijo v svojih vrstah, a do končnega dogovora še ni prišlo. Seveda se zatika pri denarju, ampak hkrati je do konca prestopnega roka vse manj časa. Kdo bo popustil?