© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
02.02.2015 09:44:40

Rastoder noče niti pomisliti

Grega Wernig

Bo ostalo pri tem, da bo uvodni spomladanski dvoboj med Olimpijo in Mariborom v Stožicah odigran v torek (24. februarja) ob 17. uri?

NZS je 22. januarja razkrila termine uvodnih spomladanskih preizkušenj na prvoligaškem prizorišču. Delegiranje po navadi mine brez pretiranega vznemirjenja, za 21. krog to pač ne velja. Dvignilo je veliko prahu, ogromno. Oziroma je za to poskrbela informacija, da je večni derbi v Stožicah na sporedu 24. februarja. V torek ob 17. uri! Bo res tako?

Uradnega pojasnila s krovne nogometne organizacije do zdaj ni bilo, toda bolj kot ne je jasno, da je odločitev povezana s prenosom derbija na TV Slovenija. Po nam dostopnih informacijah naj nacionalka svojega poslanstva v soboto ali nedeljo ne bi mogla opraviti. Bojda zaradi pomanjkanja tehničnih kapacitet, ki bodo v največji meri uporabljene za pokrivanje Zlate lisice, in tudi zapolnjene programske sheme, v Falunu se bodo za kolajne svetovnega prvenstva borili tekmovalke in tekmovalci v nordijskih disciplinah.

In zato naj bi prišel nogomet na vrsto šele v torek ob 17. uri, kar ne moti le navijačev večnih rivalov, ampak so zaradi mačehovskega odnosa razočarani tako rekoč vsi ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu na sončni strani Alp. Mnogi bodo takrat (na srečo) v službi.

836-56-gledalci ap
Arsen Perić

Naši viri so nam prišepnili, da je bila odločitev o prestavitvi sprejeta brez soglasja obeh klubov. Še več, z Ljubljančani in Mariborčani naj se ne bi o takšni možnosti nihče niti pogovarjal, zato so bili tudi sami osupli, ko je delegiranje zagledalo luč sveta.

To še zlasti velja za zeleno-bele, ki se zelo dobro zavedajo, da bo obisk v torek (precej) manjši, kot bi bil ob koncu tedna. Zanimivo je, da se Olimpija do zdaj še ni oglasila, svojega stališča ni razkrila, toda to seveda ne pomeni, da so se zmaji s torkom sprijaznili.

Nikakor ne. Predsednik Izet Rastoder menda noče niti pomisliti, da bi bil derbi odigran v torek. Odločen je, da takšen scenarij ne pride v poštev in njegovi sodelavci naj bi dnevno pritiskali na uslužbence NZS, da derbi vrnejo na konec tedna.

Zahteva prvega moža zmajev je popolnoma razumljiva. In tudi legitimna, na ta način ščiti interese kluba, vztrajal naj bi do konca. Tako dolgo, dokler ne bo dosegel namena. Če ga ne bo ... Njegova odločnost naj bi segala tako daleč, da varovancev trenerja Darka Karapetrovića v torek ne bo na igrišču.