© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2015 14:26:35

Henty: Prihod v Ljubljano najboljša možna poteza

Grega Wernig

Olimpija je v zimskem prestopnem roku pripeljala pet novih nogometašev, kot zadnji je prišel Ezekiel Henty.

21-letni Nigerijec je v prvem delu sezone igral za Gorico, kjer je v desetih tekmah zabil dva zadetka in prispeval prav toliko podaj, zdaj bo torej svetlo moder dres vrtnic zamenjal za zeleni dres zmajev. 

"Hvala bogu, da se je športni direktor Mile Aćimović spomnil name. Moram priznati, da mi je bila Olimpija všeč že na obeh srečanjih, ki jih je odigrala v jesenskem delu proti mojemu, zdaj že nekdanjemu moštvu Gorici. Kar mi je najbolj všeč, je to, da je ekipa mlada in zelo nadarjena. Od prvega dne so me fantje odlično sprejeli medse, pomagajo mi na vsakem koraku, zato sem še toliko bolj prepričan, da je prihod v Ljubljano najboljša možna poteza," je za klubsko spletno stran dejal nigerijski napadalec. 

Nova pridobitev Olimpije je že kot mladenič odšel iz rodne Nigerije in podpisal za Milan, pred letošnjo sezono pa je torej prišel v Slovenijo: "Lani poleti so me posodili v Gorico, kjer sem v taktičnem smislu močno napredoval. Namreč v Afriki je veliko število izjemno nadarjenih nogometašev, a nam omenjena nadarjenost ne pomaga kaj prida, ko prispemo v Evropo, kjer se igra v tehnično-taktičnem smislu dovršen nogomet. Imam še ogromno rezerv v igri, želim pa v Ljubljani storiti še kak korak naprej. Vedno je lažje napredovati v kakovostnem moštvu, kar Olimpija nedvomno je."

In kaj Henty pričakuje od avanture v Ljubljani? "Vse bo odvisno od mojega pristopa in vneme na treningih. Če na treningu nisi stoodstoten, na tekmi ne boš pravi. To je staro zlato nogometno pravilo. Ko so me iz Milana najprej posodili v Spezio, sem šele spoznal, kakšna so pravila vrhunskega profesionalizma. Nič drugače ni v Olimpiji. Veseli me delo s trenerskim dvojcem Karapetrović-Radosavljević, saj se takoj opazi, da razumeta svoj posel. Sta popolnoma predana svojemu delu tako, da glede tega ni čutiti nikakršnih razlik v primerjavi z delom v mojih nekdanjih klubih," je razložil in dodal: "Želim si, da bi Olimpija nadaljevala z igrami, ki jih je prikazovala jeseni. Všeč mi je ta kombinatorika, igra kratkih podaj in intenzivnost v igri, ki jo kažejo moji soigralci. Ko se bomo uigrali, bomo, verjemite mi, neugodno moštvo za vsakogar. Moramo se izboriti za nastopanje v enem izmed evropskih tekmovanj. Vse, kar bo več kot to, bo le bonus in velik motiv za nadaljnje delo."