© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.02.2015 13:24:30

Eden na Parkhead, drugi na Ibrox?

Profimedia

Dva Slovenca bi se lahko tik pred koncem prestopnega roka preselila v Glasgow.

Zimski prestopni rok se počasi zaključuje, zadnje ure so letos najbolj zanimive v Angliji in Italiji. Na Otoku bodo klubi lahko trgovali do 24. ure, na Apeninskem polotoku se bo tržnica zaključila uro prej. V igri za menjavo delodajalcev je kar nekaj slovenskih nogometašev, tudi Vid Belec in Haris Vučkić.

Prvi se je včeraj znašel v neprijetnem položaju: pri turškem prvoligašu Konyasporu so se mu zahvalili za sodelovanje, kar pomeni, da bo moral do konca sezone životariti pri Interju. Če seveda ne bo šel drugam. Njegova agentska služba torej bije bitko s časom, na uho pa nam je prišlo, da bi Belec kariero lahko nadaljeval kar na Škotskem. Zanimanje zanj naj bi namreč pokazal tamkajšnji velikan Celtic, kjer sicer ne bi imel statusa prvega vratarja, saj je Craig Gordon zacementiran med vratnicama. A sedenje na klopi Celtica je bržčas vseeno malce bolje kot posedanje po tribunah San Sira

Belec pa ni edini Slovenec, ki bi lahko tik pred koncem trgovanja odšel na Škotsko. Otoški mediji z Glasgowom povezujejo tudi Harisa Vučkića, ki pa ni na poti k Celticu, pač pa Rangersu. Padli velikan škotskega nogometa si bo letos poskušal priigrati vrnitev nazaj med elito, spomladi bi mu pri tem lahko pomagal tudi Domžalčan. A le kot posojen nogometaš Newcastle Uniteda, kjer že nekaj časa ne dobiva prave priložnosti. Ključni mož pri Slovenčevi selitvi na Ibrox bi lahko bil Mike Ashley; bogataš je prvi mož Newcastle Uniteda, finančno pa pomaga tudi Rangersu.