© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
11.01.2015 20:02:45

Spektakularen gol za slovo? (video)

vszi

Dejan Lazarević je v Bergamu morda odigral zadnjo tekmo v dresu Chieva.

Osemnajsti krog v serie A je zaznamoval "grande" Francesco Totti, ki je blestel na rimskem derbiju, med igralci, ki so opozorili nase, pa je nedvomno tudi Dejan Lazarević.

Slovenski reprezentant je v Bergamu rešil Chievo pred porazom v dvoboju z Atalanto, v 91. minuti je z mojstrovino iz prostega strela zadel za končnih 1:1. Tekmo je sicer začel na klopi za rezervne igralce, trener Rolando Maran ga je na igrišče poslal v končnici, ko je zamenjal Valterja Birso. Petnajst minut je bilo dovolj, da si je zagotovil naziv junaka obračuna. Ne le zaradi čudovitega gola, tudi sicer je v igro svoje ekipe vnesel veliko prepotrebne živahnosti, zato pač ni presenečenje, da je bil s sedmico najbolje ocenjeni igralec zasedbe iz mesta Romea in Julije.

"Prosil sem, če sem lahko izvajalec in soigralci so mi dovolili. Med tednom sem namreč veliko treniral proste strele in šlo mi je zelo dobro. Verjel sem, da lahko zadenem. Poskusil sem, na srečo mi je uspelo. Zadovoljen sem s s točko, ki smo jo osvojili na zelo zahtevnem gostovanju," je italijanskim novinarjem med drugim povedal Dejan Lazarević, ki je že v prejšnjem krogu odlično izkoristil ponujenih 20 minut.

Potemtakem bi lahko sklepali, da je vse bližje udarni enajsterici, toda dobili smo namig, da je bila tekma proti Atalanti morda tudi njegova zadnja v dresu Chieva. Namigovanja o morebitnem odhodu resda trajajo že dalj časa, ampak naši viri pravijo, da naj bi bil zdaj odhod zares nadvse blizu. Kdo bi bili lahko njegovi novi delodajalci, nismo izvedeli, a bojda je najbolj verjeten scenarij, da v prihodnje ne bo več igral v italijanski prvoligaški druščini. Več bo menda znanega že v prihodnjih dneh.