© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
11.01.2015 15:29:44

Kamplova španska predstavitev

Slovenski reprezentant v dresu Borussie je v La Mangi prvič prišel pred novinarje.

Nogometaši Borussie so po nekaj uvodnih treningih zapustili Dortmund in se za teden dni preselili v Španijo. Pripravljalna baza Jürgena Kloppa in njegovih varovancev je La Manga, kjer se je po današnjem dopoldanskem treningu zgodila tudi uradna predstavitev Kevina Kampla.

"Ta prestop pomeni uresničitev mojih otroških sanj, bil sem velik navijač Borussie. Pri 24 letih sem bil pripravljen za naslednji korak naprej v moji karieri. Zdaj mi ne preostane drugega, kot da čim bolj naporno delam, da bi lahko kar se da hitro pomagal ekipi," je nemški sedmi sili razkril slovenski reprezentant.

»Ekipa me je ekstremno dobro sprejela, kar mi bo kakopak olajšalo privajanje na novo okolje,« je pristavil Kampl in v nadaljevanju vnovič poudaril, da je prepričan o tem, da mu igra Borussie ustreza. Prav tako je pomembno spoznanje, da je vsestranski igralec: »Dobro se znajdem na vseh položajih v zvezni vrsti.«

Po klavrni jeseni je jasno, da bodo črno-rumeni v nadaljevanju sezone pod velikim pritiskom. »To je nekaj povsem razumljivega. Vsi vemo, kaj nas čaka in kaj moramo storiti. Potrebujemo odlične priprave, da bi spomladi lažje uresničili zastavljene cilje,« je povedal Kevin Kampl.

Na pripravah v La Mangi je tudi obetavni Jon Gorenc Stanković. Marsikdo bi najbrž pomislil, da si slovenski dvojec deli sobo, toda španski sostanovalec novopečenega igralca Borussie, ki bo igral v dresu s številko 23, je Erik Durm. »Je zelo prijeten fant,« je s »cimrom« zadovoljen Kevin Kampl.

Galerija