© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
05.01.2015 10:51:15

Mörec v Vietnamu začel z zmago

vszi

Po dolgem premoru, ki je trajal vse od začetka lanskega avgusta, so v Vietnamu spet dočakali boje v tamkajšnji prvi nogometni ligi.

Konec tedna so bile odigrane uvodne tekme sezone, ki bo v tem letu trajala do 20. septembra, dober razlog za zadovoljstvo pa je imel tudi nogometaš iz Slovenije.

O tem, da je nogometna pot Mitjo Möreca nedolgo tega zanesla v Vietnam, smo v našem časniku že poročali. Decembra je podpisal za klub Hoang Anh Gia Lai, kjer ima dvojno vlogo: je del članske ekipe in tudi trener mlajših selekcij.

Koliko časa bo ostal v državi z 90 milijoni prebivalcev, za zdaj še ni znano, če se bo pustolovščina nadaljevala, kot se je začela, potem bržčas še dolgo ne bo čutil potrebe po menjavi okolja. Mörec je namreč novo tekmovalno leto začel z zmago, njegov klub, ki je edini s tujim trenerjem (na klopi sedi sicer malo znani francoski strokovnjak Guillaume Graechen), je bil z rezultatom 4:2 boljši od kluba Sanna Khanh Hoa, ki letos prvič v zgodovini nastopa v elitni ligi.

Prekmurski branilec, ki je v svoji karieri igral tudi za Muro, graški Sturm, Maccabi Herzliyo, sofijska kluba CSKA in Slavia, Panetolikos, Lyngby, nizozemski ADO Den Haag, Kaisar in Ravan iz Bakuja, je obračun začel v prvi enajsterici, zasedel je mesto v osrčju obrambe.

Ta je sicer klonila dvakrat, toda zmaga domačih vseeno ni bila ogrožena niti za trenutek. Čeprav je treba iskreno priznati, da je imel 31-letnik prste zraven pri obeh prejetih zadetkih, v obeh primerih je namreč izgubil skok za žogo, kar je posledično vodilo do veselja gostujočih nogometašev.

Po prvem krogu Prekmurčeva ekipa, ki je bila lani deveta med trinajstimi v ligi, zaseda tretje mesto na lestvici, v naslednjem krogu pa jo čaka prvo gostovanje. Mörec bo v nedeljo obiskal Long An, kjer domuje Dongtam.

Do tja vodi kar 565 kilometrov dolga pot; če bi jo nekdanji slovenski reprezentant in soigralci poskušali opraviti po cesti, bi za to potrebovali več kot deset ur, zato bo za vse kakopak precej bolje, če se bodo na prvo gostovanje v novi sezoni raje odpravili z letalom ...