© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2015 20:57:30

Ramos: Za nas sta značilna ponižnost in delo

Reuters

Galaktiki so doživeli boleč poraz v Valencii, kjer so jih netopirji ugnali z 2:1.

Madridčani so v zadnjih dvajsetih minutah močno pritisnili proti domačim vratom, saj so želeli izid vsaj izenačiti. To jim ni uspelo in po koncu tekme je bilo v taboru gostov opazno veliko razočaranje. Kako tudi ne, saj se je s tem končal njihov niz zmag, ki je trajal kar 22 tekem.

Vendar pa pri Realu ostajajo optimistični. O tem je nekaj besed povedal tudi Sergio Ramos, ki je ob koncu dvoboja zapravil eno od lepih priložnosti za izenačenje, a ga to nikakor ni potrlo. "Valencii ne moremo ničesar očitati. Poraz in izguba treh točk bolita, ampak je prvenstvo še dolgo. Domačini so igrali svoj sistem in zelo dobro opravili svoje delo. Na sredino igrišča so postavili veliko igralcev in osvojili tri točke."

Na vprašanje, ali bo konec zmagovitega niza negativno vplival na samozavest, pa je odvrnil: "Nikakor. Če je karkoli značilno za našo skupino fantov, sta to ponižnost in delo. To pa se ne bo spremenilo. Vse skupaj nas bo naredilo še močnejše. Še naprej bomo rasli kot samozavestno moštvo."

769-22-23-ancelotti re
Reuters

S predstavo svoje ekipe je bil zadovoljen tudi trener Carlo Ancelotti. "Mislim, da so fantje odigrali dobro tekmo, a smo imeli malo smole, ker nismo vodstva povišali na 2:0, oziroma pozneje izenačili na 2:2. Prav nobene pripombe nimam na našo predstavo. Danes smo izgubili, a ne moremo kar pozabiti na vse, kar smo naredili do te tekme. Dobro smo se pripravili na Valencio, ki bi ji rad čestital za srčen boj, s katerim nas je premagala."

Po Italijanovem mnenju poraz ne bo imel negativnega vpliva na ekipo. "Po 22 zaporednih zmagah je poraz vedno ena od možnosti. Na lestvici smo v dobrem položaju, prav tako pa nam gre po načrtih tudi v drugih tekmovanjih. Poraz nas ne bo prizadel, ker igramo dobro in tudi rezultati kažejo na to."

Po srečanju je Ancelotti pristopil sodniku Gilu Manzanu in mu nekaj govoril. "Sodnik je imel dobro tekmo, ni mu bilo lahko, saj je bil pritisk navijačev zelo velik. Poleg tega je bilo veliko brcanja in prekrškov, ampak se je zelo dobro odrezal," je glavnega delivca pravice pohvalil Ancelotti.

V sredo bo Real v prvi tekmi osmine finala španskega pokala gostoval pri mestnem tekmecu Atleticu. "Na igrišče bom poslal najmočnejšo postavo. Ekipa je fizično odigrala na visoki ravni, kar se je še posebej dobro videlo v zadnjih minutah današnje tekme."