© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
04.01.2015 19:48:40

Vse najboljše, magnet za lovorike (video)

Reuters

Real je izgubil z Valencio in končal niz dvaindvajsetih zaporednih zmag.

Poraz še zdaleč ni usoden, a vseeno je v madridskem klubu mogoče občutiti kar veliko razočaranje. Je pa med galaktiki vsaj en nogometaš, ki si današnjega spodrsljaja ne sme pretirano vzeti k srcu. Gotovo se sprašujete, kdo bi to lahko bil.

Gre za nemškega reprezentanta Tonija Kroosa, ki mu je trener Carlo Ancelotti tudi na nocojšnji tekmi na stadionu Mestalla namenil vseh devetdeset minut. Zakaj si poraza ne bi smel pretirano jemati k srcu?

Kroos danes praznuje svoj 25. rojstni dan. Mladeniču se v zadnjih dveh letih dogajajo stvari, ki jih velika večina profesionalnih nogometašev lahko samo sanja.

Julija lani se je za približno trideset milijonov evrov iz Bayerna preselil k Realu, s katerim je podpisal šestletno pogodbo. Neverjetno pa je, kaj vse je mladenič osvojil v zadnjih dveh letih. Verjeli ali ne, z Bayernom, Realom in nemško izbrano vrsto se je veselil kar desetih prestižnih lovorik.

Leta 2013 je tako z bavarskim velikanom osvojil ligo prvakov, naslov nemškega državnega in pokalnega prvaka, evropski superpokal in klubsko svetovno prvenstvo. Vse skupaj pa je še dodatno začinil v letu 2014, ko je spet osvojil oba nemška naslova, ki jima je julija dodal naslov svetovnega prvaka v Braziliji, prav tako pa je srebrnino osvajal že z Realom. Z belim baletom je namreč slavil v evropskem superpokalu in nato 20. decembra v Maroku (vnovič) postal svetovni klubski prvak.

Vraževerneži bi ga že zavoljo res izjemnega seznama radi imeli v svoji bližini, saj se lovorike očitno kar lepijo nanj. Vendar pa je treba izpostaviti tudi njegovo nesporno vrhunsko kakovost, saj je pri vseh zmagah tudi sam pristavil zelo pomemben delež.