© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.01.2015 16:42:46

Sinovo vrnitev videlo 45 tisoč ljudi (video)

Reuters

Fernando Torres se je pred dnevi vrnil domov, k svojemu matičnemu klubu Atletico Madridu, zdaj pa se je na uradni predstavitvi tudi prvič predstavil navijačem rdeče-belih.

Da ima El Niño pri navijačih rdeče-belih poseben status, smo vedeli. Da je pri njih še zmeraj zelo dobro zapisan, čeprav je špansko prestolnico zapustil pred več kot sedmimi leti, je bilo jasno, ko se je pripeljal na madridsko letališče in ga je tam pričakala množica ljudi. A če gre soditi po uradni predstavitvi Fernanda Torresa na stadionu Vicente Calderon, imajo navijači Atletica španskega reprezentanta za nič manj kot boga. 

torres3
reuters

Vrnitev izgubljenega sina je namreč prišlo pozdraviti kar 45 tisoč ljudi, ki so se na stadionu začeli zbirati že dobri dve uri pred dogodkom in so Torresu pripravili izjemno toplo dobrodošlico. Ob njegovem prihodu na igrišče je na tribunah zagorelo tudi nekaj bakel.

Tridesetletni napadalec, ki je na zelenico prišel skupaj s svojima otrokoma, je bil nad vsem skupaj kajpak več kot navdušen in videli bomo, ali bo nekdaj izjemni strelec v domačem "gnezdu" uspel najti formo, ki ga je krasila ob prvi avanturi v rdeče-belem dresu Atletica in kasneje v rdečem dresu Liverpoola. Ljubezni in podpore navijačev mu zagotovo ne bo manjkalo. 

torres1
Reuters

"Navdušenje navijačev je lep pokazatelj, kakšen pečati si pustil v klubu," je Torresu dejal predsednik kluba Enrique Cerezo, nato pa besedo prepustil 30-letnemu napadalcu.

"Nedolgo nazaj smo se poslavljali, danes pa smo spet tukaj. To je res izjemen dan zame. Najtežji trenutek v karieri je bil, ko sem spoznal, da moram oditi, zato da sva tako klub kot jaz nadaljevala rasti," je povedal El Niño, in nadaljeval: "In prav to se je zgodilo, Atletico je sestavil odlično moštvo, na drugi strani pa sem jaz naredil tisto, kar sem načrtoval. Vendar pa mi je vedno nekaj manjkalo. Veliko stvari lahko še osvojim in potrudil se bom, da mi to uspe v Atleticu." O svoji vrnitvi je povedal, da je eno ključnih vlog pri njej odigral trener Diego Simeone

"Vem, da imam še dodatno odgovornost. Moja želja je, da neham govoriti, oblečem dres in začnem igrati. Od jutri naprej želim samo še pomagati šampionski ekipi."

Seveda pa ni pozabil omeniti niti zadnjega finala lige prvakov, v katerem je Atletico izgubil z Realom. "Trpel sem, čeprav me ni bilo zraven. Seveda so me Atleticove zmage vselej navduševale, medtem ko sem bil žalosten ob porazih. Sanjali smo zmago, a so nam jo vzeli v zadnjem trenutku. Vendar pa smo s tem dobili le še dodatne moči za naprej."

Za konec je še dejal, da se je vedno lepo vrniti domov. "Poleg tega so mi v klubu dali vedeti, da me cenijo in da sem zelo pomemben člen ekipe. To se vidi že na daleč. Čakal sem in sanjal, da bi se to lahko uresničilo in zdaj se je."

Torresovo predstavitev si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.