© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorić
Jure Bohorić
04.01.2015 23:49:44

V prvi prvič po 494 dneh

vszi

Skoraj leto in pol je moral Haris Vučkić čakati, da se je spet znašel v udarni enajsterici Newcastle Uniteda.

Toda po koncu tekme z Leicester Cityjem v pokalu FA razloga za zadovoljstvo ni imel.

Potem ko je nekdanji up Domžal decembra zaigral na tekmah z Manchester Unitedom in Tottenhamom ter tako po dolgem času spet okusil slast nastopanja na najvišji ravni, se je ta konec tedna zgodilo nekaj, česar nismo videli že celo večnost. Oziroma natančneje 494 dni.

Čeprav se je tega zagotovo razveselil, pa se od stadiona King Power ni poslovil z nasmeškom na obrazu. Domači so pred  23.212 gledalci namreč slavili in Newcastle United izločili iz boja za končno zmago v najstarejšem pokalnem tekmovanju na svetu. Vučkić, ki je v postavitvi 4-3-3 zasedel položaj na skrajni levi strani vezne linije, se je z domačimi nogometaši boril do 79. minute, nakar ga je trener John Carver, ki je sicer zgolj začasna rešitev po selitvi Alana Pardewa v Crystal Palace, zamenjal.

Vučkić in soigralci so bili sicer zelo nerazpoloženi za igro, marsikaj o njihovi predstavi pove dejstvo, da so jih lastni navijači – teh je bilo kar okoli štiri tisoč – ob koncu tekme z zelenice pospremili z glasnimi žvižgi. Vučkića zagotovo ne bi mogli ožigosati za krivca za poraz in slabo predstavo, toda dejstvo je, da mladi Slovenec ni ravno navdušil. V prvem polčasu je sicer sodeloval pri morda celo najnevarnejši akciji Newcastle Uniteda na celotni tekmi, a hkrati gre priznati, da so mu navijači na spletu namenili kar nekaj vse prej kot prijetnih kritik.

"To je bila najmočnejša zasedba, ki sem jo sploh lahko poslal na igrišče. Veste, imamo veliko poškodovanih," je izbiro nogometašev opravičeval začasni trener Carver, pred kamero klubske televizije je po koncu obračuna stopil tudi 22-letni Vučkić: "Nismo igrali slabo, bili smo kreativni in dejstvo je, da bi si zaslužili več. Pri rezultatu 0:0 smo zabili tudi gol, ki so nam ga neupravičeno razveljavili, saj ni bilo prepovedanega položaja. Če bi obveljal, bi bilo jasno marsikaj drugače. Neverjetno, res. Veselili smo se že, ko je stranski sodnik šele dvignil zastavico ..."

Koliko priložnosti bo Vučkić še dobil do konca sezone, bo seveda odvisno tudi od novega trenerja. V vsakem primeru pa bo moral že začeti razmišljati, kako naprej: pogodbo z Newcastle Unitedom ima podpisano le še do poletja, nove pa – vsaj tako se zdi – ni na vidiku.