© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
05.01.2015 09:05:51

Sociedad strup za velike

Reuters

Čeprav je za njimi zelo klavrn začetek sezone, so nogometaši Real Socieada proti vsem pričakovanjem sinoči premagali Barcelono.

Zanimivo je, da je baskovsko moštvo tako prišlo do svoje četrte zmage v sezoni, pod vodstvom treh različnih trenerjev pa je na kolena spravilo vse tri prvouvrščene ekipe. Madridski Real je 31. avgusta, ko je na klopi Sociedada sedel Jagoba Arrasate, padel z izidom 4:2. Devetega novembra je na Anoeti gostoval Atletico in izgubil z 1:2. Takrat je modro-bele vodil Asier Santana. Sinočnjo zmago pa so Baski dosegli pod vodstvom Davida Moyesa. Pod Škotovim vodstvom je dosegel tudi edino preostalo zmago (Elche).


Škotski strokovnjak, ki je pred tem neslavno končal pustolovščino pri Manchester Unitedu, je bil po dvoboju seveda zelo vesel. "To je moj najsrečnejši večer, odkar sem prišel v San Sebastian. Zelo dobro smo delali, fantje so pokazali pogum in se odlično branili," je dejal Moyes, in nadaljeval: "Moštvo je pokazalo, da je proti najboljšim ekipam sposobno odlično igrati, zdaj pa mora začeti zmagovati tudi na ostalih tekmah. Na svojem igrišču smo, denimo, izgubili že kopico točk."

Strateg Sociedada pozna recept, kako do uspeha na ostalih tekmah. "Bili smo odlični v obrambnih nalogah, kar moramo prenesti na druge tekme. Ampak v drugih srečanjih, kjer se nam ni treba toliko braniti, bomo morali tudi bolje podajati in učinkoviteje napadati."

MESSI IN NEYMAR NA KLOPI
Trener Barcelone Luis Enrique je nekoliko presenetil z odločitvijo, ko je na klopi pustil Lionela Messija in Neymarja. Vendar pa sta se fanta z dopustovanja v domovini vrnila šele v petek, zato ju ni želel takoj poslati v ogenj.

enrique re (2)
Reuters

"Jasno je, da najboljši igralci ne morejo vedno in na vsaki tekmi igrati na svoji najvišji ravni. Barcelono najtežje tekme še čakajo, zato se mi zdi, da je Luis Enrique naredil pravo potezo. Upal sem, da se bo to zgodilo in tudi pripravljeni smo bili na to, da nekateri ključni členi ne bodo igrali proti nam," je bil zadovoljen Moyes.

Na drugi strani je Luis Enrique po tekmi obrazložil svojo odločitev. "Mislil sem, da je bolje, da ne tvegamo, saj so nekateri fantje le nekaj dni prej prišli po dolgem potovanju. Nikoli pa ne bomo vedeli, ali je bila moja odločitev pravilna. Spomnim se zadetka in nato naše dominacije na igrišču. Sicer nismo imeli veliko priložnosti, ampak menim, da si nismo zaslužili poraza," se je branil strateg Barcelone, ki je tako izgubila še tretjič v sezoni.