© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
25.09.2014 09:41:39

Po prvi se lažje diha

lierse.com

Belgijski nogometni klub Lierse je dobil prvo tekmo, odkar ga s klopi vodi Slaviša Stojanović.

Po skorajda čudežnem remiju z Anderlechtom in visokem porazu proti Westerloju je Slaviša Stojanović v sredo v Belgiji dočakal tudi prvo zmago. Dosegel jo je v pokalu, Lierse je brez pretiranih težav premagal Sint-Truiden, na koncu je bilo 4:0 za Stojanovićevo četo. Ljubljančan po premierni zmagi v Belgiji, kjer se mu je pred dnevi pridružil tudi nekdanji vratar Crvene zvezde Boban Bajković, pričakovano ni skrival zadovoljstva.

"Po takšni tekmi bi bilo nesmiselno iskati kakršnekoli zaključke, najpomembneje je, da je bila to za nas zelo pozitivna stvar," je dejal bivši selektor Slovenije in pristavil: "Predvsem v drugem polčasu, ko smo zabili tudi vse štiri gole, smo igrali res dobro. Bili smo kreativni, priigrali smo si veliko priložnosti. Zaradi tega sem bil zadovoljen, saj predstava na zadnji prvenstveni tekmi res ni bila na ustrezni ravni. Videl sem veliko pozitivnih stvari, nekateri posamezniki so me uspeli prepričati. Graditi moramo na dobrih stvareh, ki smo jih pokazali na tej tekmi. Zmaga nam je okrepila samozavest in zdaj bo lažje nadaljevati."

Stojanovića že v nedeljo čaka naslednja zahtevna tekma, Lierse bo gostoval pri Standardu. To bo slovenski derbi, član Standarda je namreč Martin Milec, ki je v sredo odigral vseh devetdeset minut ob pokalni zmagi svojega kluba v gosteh pri Heistu.