© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
24.09.2014 22:27:03

Za goste sploh prva, za domače že peti

Arsen Perić

Kdor čaka, dočaka. Radomlje so čakale res dolgo, toda včeraj je tudi zanje napočil prvi zvezdniški trenutek, odkar se dokazujejo v prvi slovenski nogometni ligi.

Tekma sredi tedna je na Bonifiko privabila le okoli 250 gledalcev, tudi ne ravno zveneče ime nasprotnika je verjetno prispevalo svoje k skromnemu obisku.

Večina tistih, ki je vseeno prišla na koprski stadion, je bila prepričana, da domači ne bodo imeli veliko dela. Že res, da so Radomlje v preteklem krogu prišle do svoje sploh prve točke v tej sezoni, toda ker so jo osvojile v Novem mestu, ji številni niso pripisovali velike teže. Toda Radomljanom je očitno dala zagon. In to kakšnega.

No, takšnega, da so uspeh v dolenjski prestolnici še nadgradili. Z zmago. Zgodovinsko. Še nikdar, odkar se v Sloveniji igra prvoligaški nogomet, se ni zgodilo, da bi Radomlje slavile zmago v tem tekmovanju.

Res je, da veliko priložnosti za to niti niso imele, klub iz domžalske občine se je šele letos prvič prebil med elito. Ker je vsak začetek težak, so imeli varovanci Dejana Djuranovića uvodoma nemalo težav. A zdaj so se ujeli, zdaj so tudi oni dokazali, da se zmorejo kosati z najboljšimi. Gostom sta zmago priigrala Niko Snoj, ki je v 33. minuti zadel s strelom ob vratnici, in nekdanji reprezentant Janez Zavrl, ki je v 52. minuti po podaji strelca uvodnega gola iz kota z glavo premagal Ermina Hasića.

Čeprav je Matej Pučko tri minute kasneje znižal presenetljivo vodstvo tekmeca, se izid do konca nato ni več spremenil. V 86. minuti je domači rezervist Mitrović sicer mislil, da je izenačil, a je sodnik Matej Jug zadetek razveljavil, saj naj bi Jaka Štromajer pred tem storil prekršek. Domače je to razjezilo in le minuto kasneje je moral Denis Halilović predčasno pod prho; najprej je porumenel zaradi prekrška, takoj zatem pordečel zaradi ugovarjanja.

Ko je Koper ostal le z desetimi, so se upi navijačev, da bodo vendarle videli še en zadetek v mreži Radomelj, več ali manj razblinili. In dejansko vratarju Vjekoslavu Andriću ni bilo treba več resneje posredovati. Radomlje so tako, kot rečeno, prišle do zgodovinskega uspeha, za Koper pa je bil to že peti poraz na peti domači tekmi v tej sezoni! Da, kanarčki na Bonifiki doslej niso osvojili še niti ene točke!


Koper - Radomlje      1:2 (0:1)

Koper - Stadion ŠRC Bonifika. 250 gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).
Strelci: 0:1 Snoj (33), 0:2 Zavrl (52), 1:2 Pučko (55).
KOPER: Hasić, Ivetić, Hadžić, Halilović, Gregorič, Pučko, Žibert (od 68. Mitrović), Štulac (od 81. Delić), Guberac, Lotrič (od 55. Srećković), Štromajer. Trener: Alen Ščulac.
RADOMLJE: Andrić, Bajalica, Zukić, Centrih, Balkovec, Snoj, Zavrl, Seferović (od 63. Stoiljković), Avbelj, G. Vuk (od 72. Gajić), Smrtnik (od 90. Jakovljević). Trener: Dejan Djuranović.
Rumeni kartoni: Ivetić (75), Štromajer (87), Halilović (88); Jakovljević (94).
Rdeči kartoni: Halilović (88, drugi rumeni kartoni).