© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.09.2014 22:26:01

Salzburg nastavil merilne naprave

salzburg.com

Nemški drugoligaši so danes odigrali štiri tekme sedmega kroga, med katerimi je bil tudi dvoboj Darmstadta in FSV Frankfurta.

Domačini niso imeli večjih težav na poti do četrte zmage in so zadnjeuvrščenega tekmeca premagali s 4:0. Zlatko Dedić je za goste, ki ostajajo pri štirih točkah, igral do 66. minute. To je bil tretji zaporedni in skupno peti poraz Frankfurtčanov.

V tretjem krogu madžarskega pokala je v prvoligaškem dvoboju Debrecen z 2:0 slavil na gostovanju pri ekipi Puskas Akademia. V zmagovalni ekipi ni bilo Reneja Miheliča in Daliborja Volaša.

V prvem krogu srbskega pokala je Partizan v gosteh z 1:0 premagal drugoligaša Bežanijo. Reprezentančni branilec Branko Ilić je srečanje začel na klopi, v 64. minuti pa je stopil na igrišče, ko je zamenjal Sašo Ilića.

Voždovac, za katerega igra Davor Škerjanc, je po šestih prvenstvenih krogih še brez točke, v pokalu pa je nekoliko uspešnejši. Z izidom 3:2 je bil boljši od Sloge iz Kraljeva. Zadnjeuvrščeni drugoligaš je po prvem polčasu celo vodil z 2:1, v drugem pa so zmaji dosegli dva zadetka in si priigrali napredovanje.

Crvena zvezda je bila z 1:0 boljša od Borca iz Čačka, trener rdeče-belih Nenad Lalatović je na igrišče poslal nekoliko spremenjeno zasedbo, v kateri ni bilo Nejca Pečnika.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je nekdanji trener Olimpije Milorad Kosanović z Novim Pazarjem gostoval pri drugoligašu Slogi iz Petrovca na Mlavi, in izgubil z 0:1.

V šestnajstini finala bolgarskega pokala je Ludogorec gostoval pri drugoligaški ekipi Botev Vraca, in slavil s 5:1. Roman Bezjak je igral od 74. minute, a se ni vpisal med strelce.

V devetem krogu švicarskega prvenstva je St. Gallen pred svojimi gledalci s 3:0 ugnal Grasshoppers. Džengis Čavušević je za zmagovalno ekipo igral do 77. minute, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom. To je bila tretja zmaga St. Gallena, ki ima ob tem še prav toliko remijev in porazov.

V drugem krogu avstrijskega pokala je Salzburg gostoval pri tretjeligaškem moštvu Wiener SK. Po treh zaporednih prvenstvenih porazih so Kevin Kampl in druščina povsem ponižali tekmeca. Gostje so slavili z 12:1, Kampl pa se je podpisal pod sedmi zadetek za Salzburg.

Belgijci so odigrali dvoboje šestnajstine finala pokalnega tekmovanja. Slaviša Stojanović je s svojim Liersom gostil drugoligaša St. Truiden. V prvih 45 minutah so gostje še uspeli zadržati napade domačinov, nato pa so v drugem delu igre ti stopili na plin, dosegli štiri zadetke - na koncu slavili s 4:0 - in si brez težav priigrali napredovanje.
Galerija