© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.09.2014 08:44:21

Nezasluženo, a tako pač je

Grega Wernig

Olimpija se je v prestolnico Dolenjske odpravila še kot neporažena v tej sezoni. Domov so se Ljubljančani vrnili s prvim porazom na svojem prvoligaškem računu.

Krka tako na svojem stadionu ostaja zakleta za zeleno-bele. Na Portovalu je dobila zadnje tri obračune z njimi, ta objekt za Olimpijo očitno postaja to, kar je bila nekoč koprska Bonifika. Da so navijači Olimpije besni, jasno ne preseneča. Kljub temu, da so bili prej osemkrat zapored neporaženi, je bil neuspeh na gostovanju pri Krki zadnje, kar so pričakovali.

SPET ZGREŠILI BELE TOČKE
To je res negativno presenečenje, po vsej nogometni logiki bi Olimpija pač morala slaviti zmago. Morda celo izdatno. A nogomet velikokrat preseneti, tudi včeraj je. No, si je pa Olimpija za poraz kriva povsem sama. Še drugo tekmo zapored je recimo zgrešila enajstmetrovko, po Niku Omladiču, ki v Domžalah ni znal premagati Nejca Vidmarja, je z bele točke slabo ustrelil še Andraž Šporar. Ni ji pomagalo niti to, da je izvedla kar 19 kotov (!), kar je 13 več kot Krka, in da je imela pravzaprav vseh devetdeset minut terensko premoč. Krka ji je nastavila zanko, v katero se je naivno ujela. Josip Fuček je že v četrti minuti načel mrežo, ki jo je tokrat branil mladi Aljaž Ivačič, v 57. minuti je usodo gostov več ali manj zapečatil Danijel Dežmar. Ko je v 87. minuti mladi črnogorski reprezentant Marko Vukčević le našel način, kako premagati vnovič izjemnega Tomislava Pelina (izkušeni 33-letni Hrvat je komaj začel kariero v slovenskem državnem prvenstvu, a že močno opozoril nase), je za Olimpijo zasvetil šibak plamen upanja. Toda časa za popoln preobrat ni bilo dovolj.

Zeleno-beli so tako doživeli prvi poraz po 13. maju, ko je v Stožicah do polnega izkupička prišla Gorica, Krka pa se je veselila po dolgem postu. Pred tem je bila brez zmage sedemkrat zapored, v krogu pred tem se ni uspela veseliti niti na obračunu z zadnjimi Radomljami. No, toda zdaj je v mesto prišla Olimpija, ki se v zadnjih 270 minutah, odigranih v Novem mestu, ni samo podpisala pod tri poraze, za nameček je mrežo domačih uspela zatresti vsega enkrat. Ko ti nekdo ne leži, ti pač ne leži.

ŽOGA NI ŽELELA V MREŽO
"Težko je karkoli pametnega povedati po takšni tekmi. Bili smo precej boljši nasprotnik, predvsem v prvem polčasu, ko smo zgrešili praktično nemogoče. Fantom nimam kaj očitati, saj je bil pristop pravi, a žoga enostavno ni hotela v mrežo. Tudi takšne stvari se dogajajo v nogometu, žal se je nam to zgodilo ravno v Novem mestu," razočaranja po tekmi ni skrival športni direktor Olimpije Mile Aćimović, ki pa kljub vsemu še naprej verjame v svoje nogometaše: "Mi se z mislimi že osredotočamo na naslednjo tekmo, ko bomo v soboto gostili Luko Koper. Ne bom nam lahko, še posebej zaradi poraza v Novem mestu, ki je po mojem mnenju nezaslužen. Imamo pa še dva dni časa, da se ustrezno pripravimo in vrnemo v ustaljene tirnice."

Olimpijo je na zadnjih dveh tekmah po glavi močno udarilo dejstvo, da ni znala zadeti iz enajstih metrov. "Morda sta si Nik Omladič in Andraž Šporar želela preveč. Verjamem, da sta oba imela dober namen, a sta bila v obeh primerih nasprotna vratarja pač uspešnejša. Strel z enajstih metrov je tudi stvar psihologije, mi v omenjenih primerih nismo bili na pričakovani ravni, zato tudi nismo zadeli. Vnovič bom ponovil, da sem zadovoljen s pristopom, željo, motivom in energijo, ki jo kažejo naši fantje. Manjka pa nam realizacija," je na težavo, ki muči zmaje, še opozoril športni direktor Aćimović.