© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
02.09.2014 20:46:36

Plut žogo brca na Malti

vszi

Vito Plut je nedolgo tega zamenjal delodajalca, iz Nemčije je odšel precej bolj na jug Evrope.

Se še spomnite Vita Pluta? Kdor velja za pozornega opazovalca dogajanja v Prvi ligi Telekom Slovenije, temu je omenjeni nogometaš kakopak dobro poznan. Svoj čas je bil talent Kopra, nato si je priigral prestop v Maribor, pred slovesom od rodne domovine je igral še za Gorico. Ko je odšel na tuje, je tja odšel z velikimi pričakovanji, toda v Belgiji pri klubu Waasland-Beveren zanj niso cvetele rožice. Nato je srečo iskal tudi v Nemčiji pri Saarbrücknu, toda tudi tam zaman. Zdaj pa je nov dom našel v ne ravno najbolj razviti nogometni deželi; igra namreč na - Malti!

Belokranjec je nedolgo tega podpisal za Floriano, klub iz istoimenskega mesta, ki na tem otoku v Sredozemlju igra v prvi ligi. Floriana je bila v preteklosti kar 25-krat državni prvak, med drugim se lahko pohvali, da je "pobratena" z Interjem, Portom in Borussio iz Dortmunda. V pretekli sezoni je bila šele sedma, zdaj pa se želi pod vodstvom nekdanjega italijanskega nogometaša Giovannija Tedesca (nekoč je igral tudi za Genoo in Palermo) spet vrniti med najboljše. S Plutovo pomočjo, jasno.

Toda za zdaj zeleno-belim ne kaže ravno najbolje. Floriana je po treh krogih šele na predzadnjem mestu z razliko v golih 1:6. In žal Plut ni bil tisti, ki se je podpisal pod edini doseženi zadetek. Je pa igral na vseh treh tekmah. Vsaj nekaj torej...