© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantić
Robert Balantić
02.09.2014 15:07:54

Luka Elsner: Ne več fantek, ampak moški

Drago Wernig - TAKA

Trener Domžalčanov trenutno bolj ne bi mogel biti zadovoljen.

Ob Kamniško Bistrico se je naselilo zadovoljstvo. Veliko zadovoljstva. Pogled na lestvico ne bi mogel biti prijetnejši in hkrati razkriva odličnost Luke Elsnerja in njegovih varovancev. Sedem zmag brez prejetega gola daje stoodstotnemu izkupičku seveda dodatno razsežnost, toda domžalski trener je kljub odličnemu nizu rezultatov zadovoljen, ker je nastopil reprezentančni premor.

IZ IZZIVA V IZZIV
Rumeno-modri imajo na vrhu lestvice šest točk prednosti pred Zavrčem, sedem pred Olimpijo, osem pred Celjem in že kar devet pred vijoličastimi. Veliko. "Ne, ni veliko, povrhu imajo Mariborčani tekmo manj. Stvari se v nogometu hitro obrnejo. Šele na začetku prvenstva smo. Dolga, dolga je še pot do zastavljenih ciljev, ki jih ne mislimo spreminjati. Tekma z Mariborom je bila le še ena na naši poti, na kateri se nimamo namena ustaviti. Gremo iz izziva v izziv, ta formula deluje in od tega se ne bomo odmikali. Reprezentančni premor je prišel v pravem trenutku, da se malce spustimo na realna tla. Po tako odmevni zmagi bi fantje morda začeli razmišljati malce drugače, zato sem prekinitve vesel," pravi Luka Elsner.

VEČMESEČNI PROCES
Dve zaporedni zmagi sta lahko naključje, pri tretji ima lahko prste vmes sreča, toda niz sedmih uspehov ob nedotaknjeni mreži razkriva kakovost. Ob tem je nedvomno nadvse zanimivo, da zasedba v primerjavi s preteklo sezono ni bistveno spremenjena. Kaj se je zgodilo? "Proces, ki smo se ga lotili, traja že nekaj mesecev. Nenehno ponavljamo, da ne želimo biti povprečni. In če ne želiš biti povprečen, moraš za to nekaj narediti. To, kar lahko, je, da delaš na vso moč na vsakem treningu in se razvijaš ob sleherni priložnosti. Ob tem seveda moraš postati tekmovalen. Da nisi več fantek, ki se igra nogomet, ampak moški, ki opravlja posel ter želi biti v njem uspešen in tega zadovoljstva ne namerava prepustiti nobenemu drugemu. Ta miselnost se je gotovo spremenila, rezultati z začetka sezone so tej zgodbi dali verodostojnost. Igralci so verjetno začutili, da je to prava smer, in se tega držijo," je z zanimivim razmišljanjem postregel 32-letni strokovnjak, ki se je moral v pričakovanju tekme z Mariborom sprijazniti, da ne bo mogel več računati na Sašo Aleksandra Živca, ki je nove izzive in zaslužek našel v poljski prvoligaški druščini.

POGREŠALI GA BOMO, A SMO VESELI
"Na dolgi rok tako talentiranega igralca ni enostavno nadomestiti, toda v našem razmišljanju smo bili prepričani, da lahko znotraj skupine najdemo rešitve, da bomo še naprej uspešni. Hkrati smo veseli, da smo fantu omogočili korak naprej v karieri. Seveda ga bomo pogrešali, vendar gremo naprej z zasedbo, ki jo imamo na voljo. V njej je veliko talentiranih fantov, ki lahko uspejo."

DOKAZUJEMO SE SAMI SEBI
Kakorkoli obrnemo, se domžalski nogometaši v nadaljevanju prvenstva pritisku uspeha ne bodo mogli izogniti. Zdaj so postali eni od resnih favoritov za naslov prvaka. "Že pred sobotno tekmo sem fantom razlagal, da do zdaj nismo bili pod vplivom nikakršnega zunanjega dejavnika ali se dokazovali za nekoga tretjega. Dokazujemo se sami sebi, sami iščemo meje svojih sposobnosti. Pozornost na ekipo bomo skušali usmerjati tako, da ne bo vplivala na našo motivacijo. S svojimi sodelavci in vodji ekipe bomo skušali zadržati igralce na realnih tleh in se le prek dela osredotočiti na posamezne izzive. A po drugi strani se igralci, ki si želijo odmevnejše kariere, ki si želijo uspehe, pod pritiskom morajo znati obnašati. Dvoboj z Mariborom je bil že pravšnji preizkus, ki smo ga dobro opravili," je povedal Luka Elsner.