© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.09.2014 10:02:23

Koprski župan kot adut

Nikola Miljković

Z zmago v Novem mestu se je v koprskega prvoligaša vrnil prepotrebni mir, navijači pa z zanimanjem pričakujejo imenovanje novega trenerja.

Nogometaši Kopra so na tretjo prvenstveno zmago čakali 27 dni. Nazadnje so v tretjem krogu slavili v Novi Gorici, vajo so v nedeljo naposled ponovili v dolenjski prestolnici. Vmes se je moral posloviti Rodolfo Vanoli, njegov pomočnik Alen Ščulac je na Portovalu nekoliko spremenil osnovno postavitev. Rumeno-modri so se predstavili v sistemu 4-3-3, z odločnim pristopom so se želeli za vsako ceno izogniti podrejenemu položaju, od prve minute so hoteli biti avtoritativni. Čeprav oslabljeni, so dosegli namen, nadzirali so potek dogodkov in zasluženo slavili.

Nedeljska izvedba bi utegnila pomembno vplivati tudi na imenovanje novega trenerja. Jasno je, da delnice Alena Ščulca zdaj kotirajo višje, prav tako nikakor ni nepomembno, da naj bi dobil tudi podporo župana Borisa Popovića, česar na Bonifiki bržčas ne morejo kar tako ignorirati. To je vsekakor močan adut nekdanjega branilca, zdi pa se, da je popolnoma jasno, da se na Bonifiko ne bo vrnil Oliver Bogatinov, ki so ga omenjali, da bi lahko prevzel vodenje ekipe skupaj z Nedžadom Okčićem. Dobili smo namreč namig, da se bo gorenjski Primorec že danes vrnil v Savdsko Arabijo, kjer bo potemtakem nadaljeval svoje delo kot trener kadetske ekipe Al-Hilalija.