© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2014 18:58:16

Oblak: Vem, da čez noč ne gre

Nikola Miljković

Mladi vratar Jan Oblak je bil na reprezentančnem zboru pričakovano med najbolj obleganimi nogometaši. Razlog je preprost: letos poleti je s prestopom v vrste aktualnih španskih prvakov postal najdražji slovenski nogometaš.

Tudi zato ljubitelji okroglega usnja v deželi na sončni strani Alp z veliko nestrpnostjo pričakujejo njegov prvenec na uradnih tekmah, zaenkrat je namreč med vratnicama Atletica stal zgolj v pripravljalnem obdobju. »Skoraj dva meseca sem že v klubu, imel sem priložnost spoznati ter videti vse, zaenkrat sem zelo zadovoljen,« je uvodoma povedal visokorasli Škofjeločan, ki se s tem, da trenutno mesto prvega vratarja pripada Špancu Miguelu Angelu Moyi, ne obremenjuje. »V nogometu je pač tako, vem, da ne gre čez noč. Sam z ekipo zaradi poškodbe tudi nisem opravil celotnih priprav. Trenutno je najpomembnejše to, da sem končno zdrav in da lahko normalno treniram. Trudim se po najboljših močeh, seveda delam za to, da bi igral, toda v prvi vrsti je pomembna ekipa,« je dodal.

VERJAMEM VASE
Ob njegovem prestopu je bilo veliko povedanega o rekordnem znesku, ki ga je kateri koli klub odštel za slovenskega nogometaša, a vse to vratarja, ki se je uveljavil v dresu ljubljanske Olimpije, ne gane preveč: »Ne obremenjujem se s številkami, ne obremenjujem se z besedami, saj niti ne berem časopisov, da bi lahko karkoli komentiral. Vem, kaj delam in verjamem vase.« Podobno kot pri Atleticu pa bo moral tudi v reprezentančnem dresu čakati na pravo priložnost za nastop, saj je dal selektor Srečko Katanec jasno vedeti, da ima le Samir Handanović zagotovljeno svoje mesto v začetni enajsterici: »Samir je odličen vratar in je že dolgo let del te reprezentance. Selektor je povedal vse, sam pa sem tukaj, da pomagam in treniram.«