© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2014 17:34:59

Nista veliko razmišljala, oba sta zagrabila

Drago Wernig - TAKA

Že v nedeljo je postalo jasno, da se bodo Mariborčani pred nastopanjem v ligi prvakov okrepili z novima nogometašema, danes pa sta se tako Dudu Biton kot Matko Obradović predstavila navijačem, soigralcem pa sta se že pridružila na prvem treningu.

In če je zdaj že nekdanji vratar Krke stari in dober znanec slovenskih prvoligaških zelenic, bodo imeli navijači vijoličastih šestindvajsetletnega Izraelca priložnost spoznati po reprezentančnem premoru, ko Maribor že takoj čaka prva tekma lige prvakov. Novinec v vijoličastem dresu je bil nekaj ur že uradni član madžarskega Ujpesta, a ko so zanimanje zanj izkazali v štajerski prestolnici, ni dolgo okleval. "Bil sem na poti v Ujpest, toda ko se je pojavila možnost za prihod v Maribor, sem z veseljem sprejel izziv, da lahko pridem sem. Rad bi pomagal ekipi na moji novi, mariborski misiji in prispeval delež k novim uspehom," je odločen novopečeni napadalec Maribora, ki svoje nove delodajalce dobro pozna:"Spremljal sem rezultate Maribora, ki že nekaj let igra odlično v Evropi. Ekipa je odlična, zame je to odlična priložnost, da se preizkusim v Ligi prvakov. Pogovarjal sem se z mojima dobrima prijateljema, Andražem Kirmom in Elvedinom Džinićem, ki sta povedala veliko lepega o klubu, ljudeh v klubu ter navijačih."

SI ALI NISI
Tudi Obradović, ki se je izkazal na Portovalu, je vesel novih izzivov, čeprav se zaveda, da se bo moral za prostor med vratnicama boriti z Jasminom Handanovićem in Aljažem Cotmanom: "Prvi vtisi so fantastični, to bo stopnička višje v moji karieri. Bodimo realni, eno je braniti pri Krki, kjer imaš deset situacij na tekmi, sedem, osem jih ubraniš in je vse v redu. V Mariboru pa imaš dve in se moraš dobro odzvati. Preostane le eno, si ali nisi. Konkurenca je velika, cenim Jasmina in Aljaža. Kot osebi in vratarja. Moja naloga, da se dokažem, da sem stoodstoten na treningih in če bo priložnost tudi na tekmah, trener pa se bo odločil, kdo bo branil. Velik boj bo, a sem pripravljen."

Galerija