© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
02.09.2014 18:20:04

Cleverley skozi šivankino uho

Reuters

Kdor je mislil, da je bilo v Angliji prestopnega roka konec ob polnoči ob srednjeevropskem času, se je zmotil. Manchester United in Aston Villa sta se za posodo Toma Cleverleyja dogovorila sredi noči.

Oziroma natančneje: vsi potrebni papirji so bili urejeni okrog druge ure ponoči, se pravi krepko po dovoljenem času. Vodstvo tekmovanja je kluboma dovolilo podaljšanje, vprašanje pa je, kako bodo na to v prihodnje gledali ostali klubi. United je bil sinoči vpleten v še dva pozna prestopa, tako prihod Radamela Falcaa kot odhod Dannyja Welbecka k Arsenalu. 

Cleverley bo tako v tej sezoni nastopal kot posojen igralec pri Aston Villi, po tem, ko je klub skoraj že odstopil od namere, da ga pripeljejo v klub. Težava je bila predvsem njegova za Villo astronomska tedenska plača, a na koncu sta se kluba dogovorila za ugodnejšo posodo. Za Cleverleyja po prihodu Louisa van Gaala ni bilo več prostora, še več, zadnji trening je moral opraviti celo z rezervnimi igralci, tudi Roy Hodgson pa ga tokrat ni vpoklical v reprezentanco.