© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
08.09.2015 10:51:23

ITALIJA - SLOVENIJA: Nova razsežnost

Arsen Perić

Slovenski upi so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 na Poljskem, začeli z dvema zmagama. Pričakovanima.

Najprej so v Ajdovščini ugnali Andoro, v petek so bili v celjski Areni Petrol boljši še od litovskih vrstnikov, danes jih čaka najtežji izpit. Izbranci selektorja Primoža Glihe se bodo v gosteh pomerili z Italijo, pred katero je prva preizkušnja, dvoboj v Reggio Emilii se bo začel ob 17. uri.

"V obrambne naloge bo potrebno vložiti veliko energije, zbranost mora ostati na najvišji ravni. Pričakujemo težke trenutke pred našimi vrati, kjer bo zelo pomembno tudi izbijanje žog."

PRIMOŽ GLIHA

"Uvodni razpored je bil za nas zelo ugoden, mi smo ga s šestimi osvojenimi točkami odlično unovčili. Po drugi strani pa tekma z Italijo ne prihaja ob pravem trenutku, saj imamo številne člane prve ekipe poškodovane oziroma so odsotni," v pričakovanju dvoboja z azzurri razmišlja Primož Gliha, ki je imel v prvi vrsti v mislih Petra Stojanovića, Aljaža Krefla, Luko Krajnca in Žana Benedičiča.

"Smo oslabljeni, ampak v nogometu je pač tako, da se je potrebno včasih znati tudi nekoliko prilagoditi. Treba je biti optimističen, kako se bo srečanje razpletlo, pa je odvisno od naše zbranosti. Moramo odigrati v okviru svojih sposobnosti, saj lahko le na ta način upamo na pozitiven rezultat," pravi Primož Gliha.

017-14-gliha ap
Arsen Perić

Slovenski seznam
- vratarji: Aljaž Cotman (Maribor), Grega Sorčan (Gorica), Gregor Zabret (Swansea City); branilci: Kenan Bajrić (Olimpija), Leo Ejup (Krka), Jon Gorenc Stanković (Borussia Dortmund), Tilen Klemenčič (Celje), Aljaž Krefl (Olimpija), Denis Šme (Koper)
- vezisti: Domen Črnigoj (Koper), Amel Džuzdanović (Gorica), Dino Hotić (Maribor), Nik Kapun (Olimpija), Marko Krivičić (Koper), Aleks Pihler (Zavrč), Rudi Požeg Vancaš (Domžale), Leo Štulac (Koper), Miha Zajc (Olimpija)
- napadalci: Gregor Bajde (Maribor), Žiga Kastrevec (Krka), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Olimpija), Luka Zahović (Heerenveen).

Tekma z Italijo je kakopak nekaj povsem drugega, kot je bila zadnja z Litovci. Tokrat bodo svoj delež morali pristaviti tudi branilci. "Tekma z Italijani predstavlja popolnoma drugačno razsežnost. V obrambne naloge bo potrebno vložiti veliko energije, zbranost mora ostati na najvišji ravni. Pričakujemo težke trenutke pred našimi vrati, kjer bo zelo pomembno tudi izbijanje žog," je povedal selektor slovenskih upov, ki verjame, da so njegovi varovanci gostiteljem sposobni zagreniti življenje. "Na tekmi nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Možni so vsi scenariji, vse pa je odvisno od nas. Če igraš tako, kot moraš, imaš vedno možnost, da dosežeš zadetek. A hkrati je kakopak jasno, da bo dvoboj od igralcev zahteval bistveno več, kot je petkov z Litvo."

Obračun med Italijo in Slovenijo v Reggio Emillii se bo začel ob 17. uri, reprezentanci sta se v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo U.21 doslej srečali štirikrat.

Trikrat so slavili azzurri, slovenska zasedba je edino točko osvojila 8. septembra 1994 v Novi Gorici. Pred natanko 21 leti.

Danes bosta v skupini 2 še dve preizkušnji, in sicer Andora – Irska in Srbija – Litva.

SKUPINA 2 
Irska - Andora 1:0
Slovenija - Andora 4:0
Andora - Litva 1:0
Slovenija - Litva 3:0

Lestvica
1. Slovenija 2 2 0 0 7:0 6
2. Irska 1 1 0 0 1:0 3
3. Andora 3 1 0 2 1:5 3
4. Litva 2 0 0 2 0:4 0
-. Italija - - - - -:- -
-. Srbija - - - - -:- -

NASLEDNJE TEKME SLOVENIJE
Italija – Slovenija (danes ob 17.00)
Slovenija - Italija (8. oktober)
Andora - Slovenija (13. oktober)
Slovenija - Srbija (17. november)
Slovenija - Irska (28. marec 2016)
Irska - Slovenija (2. september 2016)
Litva - Slovenija (7. oktober 2016)
Srbija - Slovenija (11. oktober 2016)