© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.09.2015 18:15:15

Srečko Katanec: Tekma nikakor ne bo lepa

Drago Wernig - TAKA

Po porazu s Švicarji in pred pomembno jutrišnjo tekmo z Estonijo v Ljudskem vrtu je pred predstavnike sedme sile stopil selektor Srečko Katanec, ki ni želel veliko govoriti o sobotnem spodrsljaju.

Poudaril je, da je ekipa pripravljena, da so vsi zdravi in da moštvo čaka še ena tekma, ki prinaša tri točke. Zaradi poškodbe bo manjkal Milivoje Novaković, zamenjave pa selektor ni razkril.

"Jutri boste videli postavitev, pred tekmo boste dobili spisek igralcev. Tekmo ste videli, fantom sem povedal, da startamo z negativnega vidika na koncu, a 75 minut ne moremo zbrisati. Vemo, da smo dobri, da smo v formi, situacija na igrišču določa trenersko kariero, igralci odločajo na igrišču. Odkar sem jaz selektor 75 minut še nismo tako dobro odigrali, taktično zrelo in pogumno. Jutri bo vse odvisno od situacije na igrišču, kaj pa bi bilo, če bi bilo, kaj bi moralo biti, tega ni, to je jokanje, ki ne prinaša točk. Kot trener sem vedno povedal, da je eno matematični rezultat, eno pa zadovoljstvo, ki ga vidiš na treningu, kako se poistovetiš z ekipo ... To smo delali, tako da sem lahko super zadovoljen kot trener," je dejal Katanec.

Selektor pravi, da torkova tekma še ne odloča o ničemer, da ekipi ostajajo še tri tekme. Seveda želi zmagati vsako tekmo, ekipe pa ne postavlja tako, da bi igral na ničlo. "Fantje morajo pozabiti soboto, so profesionalci, takšen je ritem, enak za vse, tako da ... Čaka nas izredno težka tekma, nobena reprezentanca Estoncev ni nadigrala, vemo kaj so, vemo, da so čvrsto vodena ekipa. Skupaj igrajo 10 ali 15 let, ne vem, imajo stotine tekem več," je povedal Katanec.

srecko katanec
Drago Wernig - TAKA


Jutri bo vse odvisno od situacije na igrišču, kaj pa bi bilo, če bi bilo, kaj bi moralo biti, tega ni, to je jokanje, ki ne prinaša točk.

Selektor opozarja, da jutrišnja tekma ne bo lepa. "Navijačem sporočam, naj si ne predstavljajo, da bo tekma lepa za gledanje. Estonci igrajo čvrsto, zelo jih spoštujem, reprezentanca kot je Estonija, se dobi na tak način, da igralci z določeno kakovostjo pokažejo v določenem trenutku vso svoje znanje. Če tega ni, je težko in bo težko. Še enkrat ponavljam, čaka nas zelo težka tekma, ne pričakovati lepega nogometa, saj ga ne bo, rabimo pa podporo navijačev vseh 90 minut," je še dejal Katanec.